Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Στρατεύονται στον αντιπολεμικό αγώνα

Αντιπολεμική Κίνηση συγκρότησαν δεκάδες νέοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα, για να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στον πόλεμο, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την ελευθερία να «δημιουργούμε χωρίς λογοκρισία και πειθαναγκασμούς».

Την Αντιπολεμική Κίνηση Νέων Καλλιτεχνών, που θα διοργανώσει συναυλία στις αρχές Νοέμβρη με τη στήριξη της «Πολιτιστικής Παρέμβασης», συγκροτούν τα συγκροτήματα (με όλα τα μέλη τους): «Ακρως Απόρρητον», «Αντίθεσις», «Ενοχο Λα», «Καταραμένοι», «Στίγμα 90», «Κονγκρέσιβ», «7 πέπλα», «Φιλμ», «Ρέζους», οι μουσικοί: Αννα Θεοδόση, Κώστας Σταυρόπουλος, Σταύρος Γκριντζαλής, Δημήτρης Παπαδάμης, Ανέστης Ραπτόπουλος, Δημήτρης Βογιατζής, Χριστόφορος Οσπιτζι και οι ηθοποιοί: Γιάννος Περλέγκας, Δημήτρης Κερεστετζής, Εύη Γιαννοπούλου.

Σε κείμενο που εξέδωσαν οι νέοι καλλιτέχνες αναφέρονται στις συνέπειες που υφίσταται και το καλλιτεχνικό έργο με πρόσχημα το κυνήγι των τρομοκρατών: «Απαγόρευσαν 150 τραγούδια για να μην τραυματιστεί δήθεν το ηθικό του αμερικανικού λαού και κινδυνέψει η ασφάλεια των ΗΠΑ. Λογοκρίνουν το καλλιτεχνικό έργο, με σκοπό ν' αποκοιμίσουν τη σκέψη του λαού. Θέλουν να μας βουλώσουν τ' αυτιά, να μας κλείσουν το στόμα. Μας θέλουν τυφλούς, κουφούς και άβουλους. Λέμε όχι. Αντιδρούμε».

Τονίζουν ότι «η επόμενη μέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος, η δολοφονική επίθεση στο Αφγανιστάν μας έφεραν ακόμα πιο πίσω. Μας πάνε ολοταχώς στην εποχή της βαρβαρότητας» και αναγνωρίζουν ότι «χρειάζεται να ξεσηκωθούμε» καθώς αυτός ο κόσμος «δεν υπάρχει στα όνειρά μας. Δε βρίσκεται μέσα στις δημιουργίες και το καλλιτεχνικό μας έργο».

Ετσι, ενώνουν τη φωνή τους με την υπόλοιπη νεολαία της πατρίδας μας κι όλου του κόσμου, απαιτώντας καμιά συμμετοχή, υποστήριξη ή διευκόλυνση στα παιχνίδια ολέθρου των ιμπεριαλιστών - τρομοκρατών, κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα, κανένα περιορισμό δημοκρατικών ελευθεριών, καμιά λογοκρισία στο καλλιτεχνικό έργο, να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί, καμιά στήριξη στο καθεστώς των Ταλιμπάν, ούτε κι επέκταση του πολέμου. Καλούν «με τον πολιτισμό, με την τέχνη να πολεμήσουμε την άγνοια, την αδιαφορία και την παθητικότητα που θέλουν να καλλιεργήσουν στο λαό και τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ