Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΘΗΝΑ
Πανστρατιά για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Από πρόσφατο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Από πρόσφατο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Διευρύνονται καθημερινά οι δηλώσεις συμμετοχής στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 8 του Νοέμβρη στο Σύνταγμα, που διοργανώνουν δεκάδες συνδικάτα, φορείς, κινήσεις, νεολαιίστικες οργανώσεις και επιτροπές αγώνα, ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται καμπάνια ενημέρωσης στους χώρους δουλιάς.

Με το σύνθημα «Ολοι στους δρόμους. Ολοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ», ο ελληνικός λαός καλείται να ορθώσει το ανάστημά του, να ενώσει τη φωνή του με όλους τους άλλους λαούς, απαιτώντας:

- Να σταματήσει ο βρώμικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος

- Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας και να κλείσουν οι ξένες βάσεις

- Κάτω οι νόμοι και τα διατάγματα που απειλούν τα δικαιώματά μας.

Η πρωτοβουλία αυτή επιδιώκει να συνενώσει σε ένα πλατύ αντιπολεμικό μέτωπο τους εργάτες, τους επαγγελματίες, τους νέους και τις νέες και τους καλεί να μη δείξουν καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή, να μη σιωπήσουν. Να διατρανώσουν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ότι «ο εχθρός είναι κοινός, ο τρομοκράτης ιμπεριαλισμός».

Γιατί σήμερα - όπως τονίζεται στο κοινό κάλεσμα των διοργανωτών - η ανθρωπότητα σύρεται σε γενικευμένες συγκρούσεις στο βωμό της εξυπηρέτησης των κερδών του κεφαλαίου και της παγκόσμιας κυριαρχίας του ιμπεριαλισμού. Γι' αυτό προωθούνται μέτρα περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και καταστολής των λαϊκών αγώνων. Γι' αυτό τρομοκρατούν τους λαούς με νέους νόμους, όπως ο ευρω-τρομονόμος, που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Με την απαίτηση να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτό τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οι διοργανωτές υπογραμμίζουν μαζί με τις ευθύνες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αυτές της κυβέρνησης, που με απόφασή της και τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παρά τη λαϊκή κατακραυγή συμμετέχει στον πόλεμο. Η κυβέρνηση είναι συνένοχη και συνυπεύθυνη στο έγκλημα, τονίζεται στο κάλεσμα για το παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς

Πλήθος συνδικαλιστών έχει ριχτεί στη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων, μεταφέροντας το αγωνιστικό προσκλητήριο για το αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 8 του Νοέμβρη, σε κάθε χώρο δουλιάς. Για σήμερα έχουν καθοριστεί οι εξής εξορμήσεις:

Ο Κώστας Χατζάρας, ο Γιώργος Θεοδώρου και ο Σπύρος Τάλος περιοδεύουν στην κατασκευαστική επιχείρηση ΑΛΤΕΡ στα έργα του Κηφισού στις 7 π.μ. Την ίδια ώρα στην «Ελληνική Τεχνοδομική» στην Καβάλας οι Δημήτρης Βανδώρος, Γιώργος Νιέρης και Τάσος Κατής. Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά στις 8 π.μ. ο Σωτήρης Ραυτόπουλος και ο Πέτρος Παναγούλιας. Ο Γιώργος Τρίγκας στα ΕΛΤΑ Καλλιθέας στις 8.30 π.μ. Στη ΔΚΣΟ-ΚΕΔΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ ο Θανάσης Πατουλιάς και ο Θύμιος Κιάμος στις 9 το πρωί. Στις 10 το πρωί ο Δήμος Θεοδώρου στη ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ. Το πρωί ο Ηλίας Σταμέλος στην ΤΕΣΔ-ΔΕΗ. Σε καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας η Αλεξάνδρα Μπαλού. Στο κεντρικό κατάστημα της ALPHA ΒΑΝΚ o Αντώνης Αντύπας.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και της Παρασκευής: Ο Γιώργος Θεοδώρου θα περιοδεύσει στις 7 το πρωί στα γραφεία της εταιρίας ΕΡΜΗΣ στο εργοτάξιό της στη Μεσογείων. Την ίδια ώρα στη ΔΕΗ Περιστερίου ο Ηλίας Σταμέλος και ο Δώρης Μπαρδαβίλιας, ενώ στη ΔΕΗ Αγίου Στεφάνου η Μαρία Σουάνη και ο Γιάννης Σιώκος. Ο Γιώργος Γιωργής και η Φλώρα Παπαδέδε στη ΔΟΛ-ΔΕΗ στις 8 το πρωί, ενώ η Μαρία Ζαρμακούπη την ίδια ώρα στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ