Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΚΕ
Να απαντήσει ξεκάθαρα η κυβέρνηση

Με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, τον ρωτά εάν έχει αποφασιστεί η αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε χτες προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ, με την οποία τον καλεί ν' απαντήσει «εάν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει Ελληνες στρατιωτικούς στο Αφγανιστάν».

Ειδικότερα, στην Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρεται: «Παρά τις πρόσφατες κυβερνητικές διαψεύσεις των πληροφοριών ότι στο Στρατόπεδο "Γεωργούλα" στο Βόλο γίνεται προσπάθεια να συγκροτηθεί "εθελοντικό" σώμα Ελλήνων πεζοναυτών προκειμένου να πάρει μέρος στις πολεμικής επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την άμεση εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ετσι, όπως μεταδόθηκε και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γίνονται "κρούσεις" σε στρατιωτικούς στο 571 Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο προκειμένου να συγκροτηθεί δύναμη που θα τεθεί στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και θα χρησιμοποιηθεί στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ