Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΔΗΚΕΒΕ
Ολοι την ερχόμενη Πέμπτη στο Σύνταγμα

Κάλεσμα στους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες, τους εμπόρους, τους αυτοκινητιστές να υψώσουν φωνή κατά του πολέμου μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, να συσπειρωθούν στα σωματεία και στις ομοσπονδίες που αναπτύσσουν αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική δράση απευθύνει η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ). Τους καλεί να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 8 Νοέμβρη που διοργανώνουν συνδικαλιστικοί φορείς. Να απαιτήσουν να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτό τον πόλεμο, να σταματήσει ο τυχοδιωκτικός πόλεμος των ιμπεριαλιστών, να φύγουν οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας, κανένας φαντάρος να μη βγει έξω από τα σύνορα.

Η ΔΗΚΕΒΕ καταγγέλλει ότι η στρατιωτική επέμβαση κατά του Αφγανιστάν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους δε γίνεται για τον Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν. Δεν εκφράζει τον πόνο στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στη Ν. Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, πολύ περισσότερο δεν αντιμετωπίζει την ατομική τρομοκρατία. Ο πόλεμος αυτός, υπογραμμίζει η ΔΗΚΕΒΕ, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην ΕΕ να αναζητήσουν διέξοδο στην υποβόσκουσα κρίση, γι' αυτό και είναι ακόμα πιο επιθετικός και άδικος. Καταγγέλλει, επίσης, και την ελληνική κυβέρνηση, που με αποφάσεις της έχει εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο, που η γενίκευσή του δεν αποκλείεται, θέτει σε κίνδυνο τον ελληνικό λαό και τα στρατευμένα νιάτα που έχουν ορκιστεί να υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας και όχι τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Αυτές οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί που στρέφονται κατά των λαών αφορούν τα μονοπώλια, συνεχίζει η ΔΗΚΕΒΕ. Οι κυβερνήσεις που στρατιωτικοποιούν τη δημόσια ζωή είναι οι ίδιες που προωθούν μέτρα περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, περιστολής των λαϊκών αγώνων, τρομοκρατούν τους λαούς με νέους νόμους, κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση, επιβάλλουν υπέρογκους φόρους στους ΕΒΕ, αυτοαπασχολούμενους, αυτοκινητιστές, εργαζόμενους. Ολα αυτά μπορούν να ακυρωθούν στην πράξη, σημειώνει. Ούτε ο πόλεμος, ούτε η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού, ούτε η οικονομική αιμορραγία για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και η καθήλωση των κοινωνικών δαπανών, ούτε η κοινωνική ανισότητα είναι αναπόφευκτα κακά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ