Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΛ. ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
«Ο Μπιν Λάντεν ήταν στην Αλβανία»

ΧΑΓΗ.--

Ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς προέβη σε μια δήλωσε που άφησε πολλούς «έκπληκτους», στη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας της δίκης του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: Ο Οσάμα μπιν Λάντεν, είπε, βρισκόταν στην Αλβανία το 2000.

Οπως είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔΓ, οι ΗΠΑ είχαν «στραφεί σε αυτόν» στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον Σαουδάραβα, που κατηγορούσαν τότε για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στην Κένυα και την Τανζανία. «Η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση γνώριζε ότι ο μπιν Λάντεν βρισκόταν στην Αλβανία δύο χρόνια αφ' ότου ανατίναξε τις πρεσβείες τους, συζήτησαν τα γεγονότα μαζί μου και με τους συνεργάτες μου», είπε στο ΔΠΔ ο Μιλόσεβιτς.

Οι Αλβανικές αρχές έχουν επανειλημμένως διαψεύσει αναφορές ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είχε επισκεφθεί τη χώρα πρόσφατα. Την 21η Σεπτεμβρίου ο Τζόζεφ Λίμπρεχτ, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αλβανία, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση του δε διαθέτει τέτοιες αναφορές και «επαίνεσε» την κυβέρνηση Μέτα για την «αποπομπή» Ισλαμιστών εξτρεμιστών. Ενώ και χτες η κυβέρνηση της Αλβανίας διέψευσε ότι ο μπιν Λάντεν ήταν στην Αλβανία το 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ