Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Ηχούν και πάλι τα όπλα...

ΣΚΟΠΙΑ.-

Σωρεία παραβιάσεων της «ειρηνευτικής συμφωνίας» αναφέρουν από μέρους των μελών του (αυτοδιαλυμένου και αφοπλισμένου, υποτίθεται) Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της ΠΓΔΜ, καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης Αλβανοί εξτρεμιστές χτες μετά τα μεσάνυχτα απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Τέτοβο -Γκόστιβαρ, κοντά στη διασταύρωση για το Νεγκότινο. Οι ένοπλοι άνδρες της οργάνωσης που «διαδέχτηκε» τον «UCK» άνοιξαν πυρ εναντίον δύο διερχόμενων αυτοκινήτων. Οι αρχές έκλεισαν το δρόμο αυτό και διεξάγονται έρευνες.

Ριπές από βαριά αυτόματα όπλα ακούγονταν προχτές και χτες στο Τέτοβο, αλλά και τα περίχωρα του Τετόβου, καθώς και από τα χωριά της οροσειράς Σαρ Πλάνινα.

Μέσα Νοέμβρη οι Τροποποιήσεις;

Αρχισε στο μεταξύ χτες η διαδικασία της συζήτησης στο Κοινοβούλιο της χώρας των 15 Συνταγματικών Τροποποιήσεων που είχαν συμφωνηθεί στην Οχρίδα τον Αύγουστο. Η συνεδρίαση άρχισε με απαρτία, αλλά σε κλίμα έντασης. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Στόγιαν Αντοφ, εκτιμά πως η ψηφοφορία θα γίνει στις 8 Νοέμβρη και το νέο Σύνταγμα της χώρας θα είναι έτοιμο στις 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ