Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Προκάλυμμα η άγνοια

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να «προσφέρει» απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία στους ασφαλισμένους - με πληρωμή δηλαδή - χωρίς - τάχα μου - να ξέρει αν την επίσκεψη θα την καλύψει το ασφαλιστικό ταμείο.

Υπάρχουν κάποια ταμεία - όπως των δημοσιογράφων - λένε κάποιοι από το υπουργείο Υγείας που τα καλύπτουν. `Η είναι θέμα των ταμείων και δε μας αφορά, λένε κάποιοι άλλοι. `Η είναι θέμα που πρέπει να συζητηθεί στα πλαίσια της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, λένε κάποιοι άλλοι.

Εκσυγχρονιστικός πλουραλισμός, δηλαδή, για να πλανέψουν τον κόσμο και να επιβάλουν το χαράτσι τους είτε άμεσα είτε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων. Οταν όμως ο κόμπος φτάνει στο χτένι - με την έννοια ότι πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις - τότε επιστρατεύεται η άγνοια, όπως συνέβη χτες στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ όπου τέθηκε το θέμα.

Αγνοια λοιπόν για το τι πρόκειται να γίνει με την κάλυψη των αμοιβών στα ιδιωτικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων επικαλέστηκε η ηγεσία του ΙΚΑ, όταν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Θ. Κακκαβάς έθεσε το πρόβλημα. Μια «άγνοια» που αν μη τι άλλο υποκρύπτει συνενοχή της ηγεσίας του ΙΚΑ στη νέα επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ