Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Η κυβέρνηση χρωστά 124 δισ. δραχμές!

Μόλις 55 δισ. δραχμές από τα 179 που οφείλονται έχει αποδώσει η κυβέρνηση στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) παραδέχτηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Στριφτάρη. Αυτά την ώρα που δημιουργούνται ανησυχίες στους συνταξιούχους ενόψει και των Χριστουγέννων.

Προθέσεις σύγχυσης απέδωσε απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Ροβέρτος Σπυρόπουλος, λέγοντας ότι «τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης επιχειρούν να διαμορφώσουν όρους σύγχυσης, αποπροσανατολισμού, πανικού θα έλεγα, όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και στην αγορά». Σημείωσε ότι «έχουν αποδοθεί 55 εκατομμύρια», ενώ υπάρχει καθυστέρηση, αφού τα ταμεία «στερούνται ακόμη ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων, άρα δεν υπάρχει άλλη οδός, παρά πρέπει να γίνονται μικρές και σύντομες αναλογιστικές μελέτες, προκειμένου καθοριστεί το ποσό που διεκδικεί το εν λόγω ταμείο». Κατέληξε λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος σε σχέση με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας»

«Δε φταίμε εμείς αν δημιουργείται θόρυβος. Δημιουργείται από τις δικές σας καθυστερήσεις, τις οποίες και ομολογήσατε. Αποδώσατε από τα 179 δισεκατομμύρια τα 55» τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, σημειώνοντας αναφορικά με τους δικαιούχους ότι «αυτό που τους ανησυχεί δεν είναι ότι δε θα πάρουν τις συντάξεις τους. Είναι ότι από το ταμείο τους δε θα έχουν να πληρώσουν αν δεν αποδώσετε αυτά που χρωστάτε» προσθέτοντας «δε δίνετε τα μικροποσά που προβλέπει ο νόμος για να νιώσουν αυτοί οι άνθρωποι μια ασφάλεια». Επισήμανε τέλος ότι «δεν πρέπει να αιτιάσθε τα κόμματα που σας ελέγχουν για τις παραλείψεις σας», αλλά να αποδίδετε τα οφειλόμενα για «να μην έχουμε σωρευτικό έλλειμμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ