Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε κυβερνητική τροχιά

Υπέρ της άθλιας κυβερνητικής πολιτικής, της εργοδοτικής ασυδοσίας και της τακτικής της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τάχθηκε ουσιαστικά και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εργατική τάξη, όπως το ζήτημα του πολέμου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κλπ! ΠΑΣΚΕ ΣΥΝ και ΔΑΚΕ απέρριψαν, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής ολομέλειας της διοίκησης, το ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, για την υπογραφή των νέων ΣΣΕ, καθώς και την πρόταση για ανάπτυξη αντιπολεμικής δράσης των εργαζομένων με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας!

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, αφού παρουσίασαν τις πραγματικές αιτίες και το χαρακτήρα αυτού του πολέμου, τόνισαν ότι σήμερα πρώτιστο καθήκον για τους εργαζόμενους της χώρας, είναι η ανάπτυξη αντιπολεμικής δράσης. Κάλεσαν την Ομοσπονδία να καταδικάσει αποφασιστικά τον πόλεμο και να απευθυνθεί σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο την ενημέρωση, την ανάπτυξη δράσης και κοινών εκδηλώσεων. Να απευθυνθεί στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και σε άλλους φορείς για κοινές πρωτοβουλίες. Να συμμετέχει στο αντιπολεμικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη. Οι τρεις παρατάξεις με «ένα στόμα μια φωνή» και αφού όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έβγαλαν ούτε μια ανακοίνωση που να καταδικάζουν την επίθεση της Αμερικής ενάντια στο Αφγανιστάν, αποφάσισαν τη μη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, απέρριψαν όλες τις προτάσεις της ΔΑΣ για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και κατέληξαν να «δεσμευτούν» (;) για την έκδοση μιας απλής ανακοίνωσης!

Στο δεύτερο σοβαρό ζήτημα που αφορούσε την καταγγελία και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2002, η Ομοσπονδία ακολούθησε ξανά την πεπατημένη της πλήρους ταύτισης των τριών παρατάξεων και της απόρριψης του πλαισίου που κατέθεσε η ΔΑΣ και έχει ως βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα των εργαζομένων για τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για πραγματικές αυξήσεις. Κάλεσε την Ομοσπονδία να πραγματοποιήσει μια Πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων σωματείων ώστε από κοινού να συναποφασίσουν το πλαίσιο για τη νέα ΣΣΕ, να καταγράψει τις θέσεις και προτάσεις των σωματείων, να προχωρήσει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας κατά τόπους σε νομαρχίες, εργοδοτικούς φορείς και σε μεγάλους χώρους δουλιάς που καθορίζουν τα προβλήματα και τις εξελίξεις στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ