Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
«Μπλόκο» στα κυκλώματα που «παράγουν» νεκρούς

Ο αγώνας των εργαζομένων επέβαλε παρουσία τεχνικού ασφαλείας σε δύο μόνο πλοία ταυτόχρονα

Απανωτά πλήγματα στο βρώμικο κύκλωμα που έχουν στήσει οι εφοπλιστές και λυμαίνεται τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη καταφέρνουν με τον αγώνα τους οι εργατοτεχνίτες. Χτες οι απανωτές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών τις οποίες πυροδότησε το νέο έγκλημα που έγινε σε βάρος των 5 συναδέλφων τους οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί μέσα στο δεξαμενόπλοιο «ΣΕΪΛΟΡ», έφερε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκδόθηκε τελικά το «σήμα» προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και από κει προς τα κατά τόπους Λιμεναρχεία, το οποίο απαγορεύει σε τεχνικούς ασφαλείας να επιβλέπουν τις επισκευαστικές εργασίες σε περισσότερα από δύο πλοία. Αφορμή για το «σήμα» έδωσε η καταγγελία των σωματείων της Ζώνης για την άκρως επικίνδυνη, για τη ζωή των εργατοτεχνιτών, δράση του τεχνικού ασφαλείας Μανώλη Πετρομανωλάκη, ο οποίος, όπως προέκυψε από έλεγχο των σωματείων, εμφανιζόταν ως...«παρών» για την επίβλεψη των επισκευαστικών εργασιών σε 18 πλοία ταυτόχρονα!

Το «σήμα» του Κεντρικού Λιμεναρχείου «ενόχλησε» τον Πετρομανωλάκη και διάφορους άλλους που δε δίστασαν να γυρέψουν και τα ρέστα, εκτοξεύοντας απειλές προς τους συνδικαλιστές των σωματείων της Ζώνης ότι θα σταματήσουν την επισκευαστική δραστηριότητα σε όλη τη Ζώνη! Να σημειωθεί ακόμα ότι η δράση αυτού του κυκλώματος χτυπάει ευθέως το ΠΔ 70/90 περί υγιεινής και ασφάλειας στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, που αποτελεί κατάκτηση των εργατοτεχνιτών και ειδικά για τον τεχνικό ασφαλείας προβλέπει την παραμονή του στο πλοίο καθ' όλη τη διάρκεια των επισκευαστικών εργασιών.

Χτες το μεσημέρι τα σωματεία ζήτησαν από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να γίνει άμεσα σύσκεψη στην οποία να κληθούν οι σύλλογοι ναυπηγών και χημικών ναυτιλίας Αθήνας και Πειραιά, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των τεχνικών ασφαλείας και των χημικών ναυτιλίας στη Ζώνη.

Στο μεταξύ η πλοιοκτήτρια εταιρία «Minot Navigasion SA» του «ΣΕΪΛΟΡ» εξακολουθεί να προκαλεί προσπαθώντας να αποκρύψει στοιχεία που αφορούν το έγκλημα σε βάρος των 5 μεταλλεργατών. Οπως έγινε γνωστό αξίωσε άδεια προκειμένου το πλήρωμα του πλοίου να αλλάξει τις σωληνώσεις μέσα στο «φονικό» αμπάρι! Την αίτηση της εταιρίας «μπλόκαραν» τα σωματεία της Ζώνης, καθώς κάτω από τις πιέσεις τους δε δόθηκε η σχετική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίο μεροκάματο σε θάλαμο αερίων(2005-02-26 00:00:00.0)
Ο εισαγγελέας επιμένει στο τσουβάλιασμα(2005-01-27 00:00:00.0)
Οργιάζει η «μαύρη» εργασία(2004-06-12 00:00:00.0)
Πιστοποιητικά - «μαϊμού» πριν ακόμα γίνουν οι εργασίες!(2002-07-17 00:00:00.0)
Συγκαλύπτουν το έγκλημα(2001-10-24 00:00:00.0)
Καλύπτει τη «μαύρη εργασία»(2000-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ