Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Δυναμικό συλλαλητήριο για τις 500 απολύσεις

Δυναμικό συλλαλητήριο κάτω από τα γραφεία της ΟΑ πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της εταιρίας, απαιτώντας από τη διοίκηση να ανακαλέσει τις αιφνιδιαστικές απολύσεις 500 συναδέλφων τους.

Την κινητοποίηση προγραμμάτισε το Σωματείο Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου ΟΑ, που εκπροσωπεί περίπου 4.000 εποχικούς εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται πολλά χρόνια στην εταιρία, καλύπτοντας μάλιστα πάγιες ανάγκες. Η χτεσινή κινητοποίηση είναι η απαρχή και άλλων αντιδράσεων που προγραμματίζουν οι συμβασιούχοι της ΟΑ, όπως δηλώνουν κατηγορηματικά οι εκπρόσωποί τους.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΟΑ, με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση στις αερομεταφορές, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε απολύσεις 150-170 υπαλλήλων που εργάζονται στο εξωτερικό, καθώς και άγνωστο αριθμό εποχικών υπαλλήλων (πέραν των 500), που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εταιρίας.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες απολύσεις, ενώ για το συγκεκριμένο αίτημα της επαναπρόσληψης των 500 εποχικών, είπε ότι το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση του πτητικού έργου της ΟΑ μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Με ανακοίνωσή του το ΕΚΑ καταγγέλλει την πρόωρη διακοπή των συμβάσεων εργασίας των εποχικών εργαζομένων στην ΟΑ, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις με την κρίση στις αερομεταφορές είναι πρόσχημα, ενώ η ουσία είναι ότι οι απολύσεις γίνονται για να προσαρμοστεί η εταιρία στις απαιτήσεις των «μνηστήρων». Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι επί συμβάσει εργαζόμενοι, αφού χρησιμοποιήθηκαν ως όμηροι πάνω από μια 10ετία για να καλύπτουν πάγιες ανάγκες, σήμερα χωρίς προειδοποίηση και χωρίς την παραμικρή ευαισθησία, πετιούνται στο δρόμο.

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώσουν τις συνέπειες από ένα άδικο πόλεμο, ούτε τις μεθοδεύσεις όποιων συμφερόντων διεκδικούν την ΟΑ», υπογραμμίζει το ΕΚΑ και ζητά από την κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα ιδιωτικοποίησης της ΟΑ και να δείξει «το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό πρόσωπο, προστατεύοντας το δικαίωμα στη δουλιά αυτών των εργαζομένων που για τόσα χρόνια έδωσαν το αίμα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ