Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Τους ενόχλησαν οι αποκαλύψεις...

Με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και προκειμένου να εμποδίσει τη συσπείρωσή τους στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Νίκος Τσιλίγκας μήνυσε το στέλεχος του ΚΚΕ και συνδικαλίστρια, Γεωργία Λιόλη, επιλέγοντας τη δικαστική οδό σαν μέσο αντιμετώπισης των πολιτικών και συνδικαλιστικών διαφορών που υπάρχουν μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο Ν. Τσιλίγκας έχει σχέση με τη διεξαγωγή των εκλογών στο σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων -Τουρισμού - Επισιτισμού στο νομό Αχαΐας, που έγινε το δεύτερο δεκαήμερο του Ιούλη του 2001, την οποία είχε καταγγείλει ως νόθα η συνδικαλίστρια.

Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει το γεγονός και τονίζει πως «ενοχλήθηκε» ο Ν. Τσιλίγκας, γιατί το στέλεχος του ΚΚΕ Γ. Λιόλη, μαζί με άλλους εργαζόμενους στον κλάδο αποκαλύπτουν στους ξενοδοχοϋπαλλήλους και στους εργαζόμενους στον επισιτισμό το ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων» και καταλήγει: «Καλούμε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να πάρουν αγωνιστικά την υπόθεση στα χέρια τους για την ισχυροποίηση του ταξικού αγωνιστικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα και στον κλάδο του Επισιτισμού -Τουρισμού, τον οποίο δεν μπορεί με τις αθλιότητές του ο Ν. Τσιλίγκας και με τη στήριξη της εργοδοσίας, να εμποδίσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ