Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ενισχύει τους εργοδότες και την «ευελιξία»

Τα γνωστά προγράμματα γενναίας ενίσχυσης των εργοδοτών που παράλληλα προωθούν την απασχολησιμότητα και τις νέες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας, βάζει μπροστά και πάλι η κυβέρνηση. Χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως και έτσι 70 δισεκατομμύρια που προέρχονται από τη φορολόγηση των εργαζομένων, θα καταλήξουν στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει από το 2001-2006 και αφορά 46.000 ανέργους και ως είθισται θα ενισχύσει επιχειρηματίες που συνήθως προσλαμβάνουν εργαζόμενους με μερική απασχόληση, ιδιαίτερα στον τομέα των υπηρεσιών. Σύντομα αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης και η προκήρυξη του προγράμματος, αν και τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται «ψαλίδισμα» των όρων και των υποχρεώσεων των εργοδοτών, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα. Τόσο οι όροι αυτού του προγράμματος, αλλά και η κατεύθυνσή τους έχουν δεχτεί τα πυρά των συνδικάτων μεταξύ άλλων και για την αναποτελεσματικότητά τους.

Αλλωστε όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του υπουργείου ετησίως το πρόγραμμα αφορά περίπου 7.500 ανέργους, ένα πολύ μικρό δηλαδή μέρος από τις 500 χιλιάδες και πλέον ανέργους. Πολύ περισσότερο που αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση και σταθεροποίηση της «ευελιξίας» στην αγορά εργασίας, που είναι μία από τις στρατηγικές επιδιώξεις των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ