Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Δύο μήνες αντιπολεμικής δράσης

Δίμηνο πρόγραμμα αντιπολεμικής δράσης καθόρισε για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη η αντιπολεμική επιτροπή Κερατσινίου. Στόχος των μελών της επιτροπής, είναι η πραγματοποίηση σειρά ενημερωτικών συζητήσεων και εκδηλώσεων στους χώρους που αντιπροσωπεύουν οι μαζικοί φορείς που συγκροτούν το αντιπολεμικό κίνημα του συγκεκριμένου δήμου του Πειραιά.

Σήμερα, 2 του Νοέμβρη, ο σύλλογος δασκάλων μαζί με τους μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία Λαού στις 5.30 μ.μ., με κεντρικό σύνθημα: «Οχι στον πόλεμο».

Επίσης, μέσα στο Νοέμβρη, δυο εκδηλώσεις θα διοργανώσουν, οι γυναικείου σύλλογοι της πόλης, με θέματα: α) «Πόλεμος και ΜΜΕ» και «Παιδιά θύματα του ιμπεριαλισμού». Παράλληλα, τον ίδιο μήνα οι μαθητές του 2ου και 3ου Λυκείων και του 1ου και 2ου Γυμνασίων θα πραγματοποιήσουν στο σχολικό συγκρότημα της Δεμερτζή συζήτηση με θέμα: «Ο κόσμος του πολέμου, της ανεργίας, της ανασφάλειας και της ανισότητας, δεν υπάρχει στα όνειρά μας».

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, θα γίνου δύο μεγάλες εκδηλώσεις. Η πρώτη στο Γ' ΚΑΠΗ με θέμα: «Οι επιπτώσεις του πολέμου. Αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, περιορισμός στα κοινωνικά κονδύλια».

Το αντιπολεμικό δίμηνο στο Κερατσίνι, θα κλείσει με την κεντρική εκδήλωση - συζήτηση, στην οποία θα μιλήσουν ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο Θανάσης Παφίλης, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και ΓΓ της ΕΕΔΥΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ