Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά!

Χωρίς ίχνος εφησυχασμού, αντίθετα δυναμώνοντας τις προσπάθειες οι Κομματικές Οργανώσεις όλης της χώρας κλιμακώνουν τη δράση τους για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Με το πανελλαδικό πλάνο να έχει καλυφτεί κατά 38%, η μάχη συνεχίζεται με αισιοδοξία, δυναμισμό, αλλά και με προσεκτικό σχεδιασμό των επόμενων βημάτων που πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Η εμπειρία από τις πλέον πρωτοπόρες οργανώσεις της Οικονομικής Εξόρμησης είναι θετική, αποδεικνύει πως υπάρχει γόνιμο έδαφος το οποίο μπορεί με τον κατάλληλο σχεδιασμό να αποδώσει καρπούς. Είναι όμως και πολύτιμη παρακαταθήκη για τη μελλοντική τους δουλιά μέσα στους εργαζόμενους, στις μεγάλες μάχες που έρχονται.

Ανάμεσα στις πρώτες αχτίδες της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ από την άποψη του ποσοστού κάλυψης του πλάνου της είναι αυτή των Κατασκευών, που έχοντας ήδη αγγίξει το 60%, συνεχίζει με ένταση των ρυθμών της, βάζοντας ως άμεσο στόχο πια το 100% και την υπερκάλυψη.

Ο γραμματέας της Αχτίδας Τέλης Γόντικας τόνισε μιλώντας στο «Ρ»: «Εκείνο στο οποίο επικεντρώσαμε πριν την έναρξη της εξόρμησης και μετά ήταν στο ότι η πολιτική του Κόμματος έχει αντανάκλαση μέσα στην εργατική τάξη. Τα μέλη και τα στελέχη της Οργάνωσης έχουν την εκτίμηση των συναδέλφων τους γιατί πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πρωτοστατούν για τα προβλήματα του κλάδου, γι' αυτά που έχουν να κάνουν με τον πόλεμο, την τρομοκρατία κ.ά. Καθημερινά δίνουν μάχη για τη συσπείρωση στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για τη δημιουργία άλλων συσπειρώσεων, για την ισχυροποίηση του Κόμματος, για τη δημιουργία τελικά προϋποθέσεων συγκρότησης του λαϊκού μετώπου».

«Πατώντας πάνω σ' αυτή τη στέρεη βάση της προηγούμενης δουλιάς μας, γνωρίζοντας πως η πολιτική μας έχει απήχηση στους εργάτες, πραγματοποιήσαμε ένα πλατύ θαρρετό άνοιγμα, το οποίο είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα», συμπληρώνει.

Ακολούθως σημειώνει: «Είδαμε την οικονομική δουλιά στενά δεμένη με όλα τα παραπάνω, δεν εμφανιστήκαμε από το πουθενά κάποιο πρωί ζητώντας από τους εργάτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, μ' αυτό το άνοιγμα για την Οικονομική Εξόρμηση θέσαμε μια βάση για τη δουλιά μας το επόμενο διάστημα, για να βρούμε μόνιμους συνδρομητές του Κόμματος, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε αξιοποιώντας το κουπόνι να ανοίξουμε προοπτικές ώστε η αποδοχή της πολιτικής μας να εκφραστεί έμπρακτα.

Οι εργάτες γνωρίζουν πως και μετά την Οικονομική Εξόρμηση θα είμαστε κοντά τους. Ενισχύουν πρόθυμα και απλόχερα το ΚΚΕ και γι' αυτό είμαστε αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά στην Οικονομική Εξόρμηση πως γρήγορα θα υπερκαλύψουμε το πλάνο μας».

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει, πως το 60% συγκεντρώθηκε έπειτα από δουλιά εργάτη τον εργάτη. Δουλιά που είχε θεαματικά αποτελέσματα στα μεγάλα έργα, είναι άλλωστε ενδεικτικό πως η ΚΟΒ του ΜΕΤΡΟ έχει καλύψει το πλάνο της κατά 79% και η ΚΟΒ της Αττικής Οδού κατά 60%!

Ο γραμματέας της Αχτίδας καταλήγει επισημαίνοντας και την προσφορά των ίδιων των κομματικών μελών και στελεχών της Οργάνωσης, η οποία όπως υπογραμμίζει «ήταν γενναιόδωρη, η συμβολή τους ήταν σημαντική όχι μόνο γιατί δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά και με επιμονή για την επίτευξη του στόχου μας, αλλά και γιατί οι ίδιοι κατέθεσαν απλόχερα τη συνεισφορά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ