Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Δεν αποκλείεται και δεύτερη συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποκλείει να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλ. Κληρίδη, με τον Ραούφ Ντενκτάς, εκτός από εκείνη της 4ης του Δεκέμβρη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε πως αν υπάρξει τέτοια συνάντηση, αυτή θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την επομένη. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει πληροφόρηση, αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Ραούφ Ντενκτάς να καταθέσει κατά τη συνάντηση συγκεκριμένες ιδέες. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μ. Παπαπέτρου είπε επίσης πως ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αλβάρο ντε Σότο έχει πάντα τη δυνατότητα να καταθέτει άτυπα έγγραφα στα πλαίσια της διαδικασίας των καλών υπηρεσιών του ΓΓ.

«Μεγάλο ρίσκο»

«Μεγάλο ρίσκο για την τουρκική πλευρά», χαρακτήρισε την πρόταση του Ντενκτάς, για πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησή του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ένα μέλος της ψευδοκυβέρνησης των Κατεχομένων.

Ο «υφυπουργός προεδρίας», Εργκούν Ολγκούν, δήλωσε ότι ο Ραούφ Ντενκτάς επωμίστηκε μεγάλες ευθύνες.

Εξέφρασε επιφυλάξεις για την παρουσία του Αλβάρο ντε Σότο στη συνάντηση και υποστήριξε ότι αυτή θα έπρεπε να γινόταν μόνο μεταξύ Κληρίδη-Ντενκτάς, κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός είπε ακόμη ότι η πρόταση Ντενκτάς δεν έχει καμία σχέση με την αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ακυρωθεί η συνάντηση της 4ης του Δεκέμβρη, διότι, όπως υποστηρίζει, η παρουσία του κ. Ντε Σότο θα μετατρέψει τη συνάντηση σε παγίδα για την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο τουρκικός Τύπος, εξάλλου, γράφει ότι ο Ραούφ Ντενκτάς αναγκάστηκε να προτείνει τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη διότι μειώθηκαν οι υποστηρικτές του. Γράφει ακόμη ότι λόγω της πολιτικής κατάστασης στα Κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι εγκαταλείπουν την Κύπρο για να λυτρωθούν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, από τους «λυτρωτές» τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ