Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τον άφησαν ελεύθερο!

Κανένας λόγος δε συνέτρεξε για την κράτηση του αστυνομικού πιστολέρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγυοδοσία 3 εκατ. δρχ. και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα) αφέθηκε χτες, μετά την απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, ο αστυφύλακας της «Ομάδας Πρόληψης - Καταστολής Εγκληματικότητας» Γιάννης Ριζόπουλος, ο οποίος το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μια καφετέρια της πλατείας Αμερικής, πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 20χρονο Αλβανό μετανάστη Γκεντάν Σελνίκου. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο», η ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας έκριναν ότι δε συντρέχει κανένας λόγος για την προσωρινή του κράτηση. Αλλωστε, είναι γνωστή η ελαστικότητα των δικαστικών αρχών απέναντι στους δράστες εγκληματικών πράξεων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και πόσο σκληρότερη μεταχείριση επιφυλάσσουν για άλλους κατηγορουμένους, ακόμα και όταν έχουν διαπράξει μικρά ή ασήμαντα αδικήματα. Ποιος δε θυμάται ότι έχουν προφυλακιστεί παιδιά επειδή έκλεψαν ένα μπουφάν ή ένα καρβέλι ψωμί από το φούρνο της γειτονιάς τους;

Ο Γ. Ριζόπουλος προσήχθη στο ανακριτικό γραφείο, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Σε πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα ισχυρίζεται ότι ο ακαριαίος θάνατος του άτυχου νέου οφείλεται σε «μη ηθελημένη εκπυρσοκρότηση» του υπηρεσιακού του πιστολιού, τη στιγμή που προσπαθούσε να του φορέσει χειροπέδες, καθώς στο πρόσωπό του είχε αναγνωρίσει το δράστη παλαιότερου περιστατικού με τραυματισμό δύο Αλβανών στα Πατήσια. Αφήνει, επίσης, να εννοηθεί ότι πιθανότατα ανήκε στο θύμα ένα πριονωτό μαχαίρι, που βρέθηκε στο ίδιο σημείο. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι «πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», μίλησε και αυτός για ακούσια «εκπυρσοκρότηση» του όπλου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να είχε ο πελάτης του ανθρωποκτόνα πρόθεση.

Ομως, οι δύο νεαρές αδελφές του Γκ. Σελνίκου, που θρηνούν τον τόσο ξαφνικό και άδικο χαμό του, επιμένουν ότι ο αδελφός τους δεν κρατούσε πάνω του μαχαίρι ούτε ήταν κλέφτης, όπως λέει τώρα η αστυνομία αναζητώντας απεγνωσμένα κάποια αιτία, για να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ δολοφονία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ