Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ενέσεις «κοινωνικής ευαισθησίας»

Αιφνιδιαστικά, συνοδευόμενος από τηλεοπτικές κάμερες, επισκέφθηκε το ΙΚΑ Νίκαιας, για να διαπιστώσει ...την «απαράδεκτη κατάσταση»(!)

Ακολουθώντας τις δοκιμασμένες συνταγές του επικοινωνιακού μάρκετινγκ, ο πρόεδρος της ΝΔ εγκαινίασε χθες ένα νέο κύκλο «καθόδου στο λαό», σε μια εναγώνια προσπάθεια να προσδώσει ψήγματα «κοινωνικής ευαισθησίας» στη βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει.

«Αιφνιδιαστικά», αλλά, όλως τυχαίως, συνοδευόμενος από τηλεοπτικές κάμερες... επισκέφθηκε χθες το πρωί το ΙΚΑ Νίκαιας, για να διαπιστώσει την «απαράδεκτη κατάσταση» και την «ταλαιπωρία των πολιτών», χωρίς, φυσικά, να αγγίξει ή αποδοκιμάσει την πολιτική που «γεννά» αυτά τα προβλήματα.

Το σίγουρο είναι ότι οι επισκέψεις αυτού του τύπου από τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς η ηγεσία της ΝΔ διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να «συναγωνιστεί» την κυβέρνηση Σημίτη σε νεοφιλελευθερισμό και, άρα, εκεί που θα ρίξει το βάρος της είναι να ενισχύσει το «φιλολαϊκό» πρόσωπό της. Η τακτική αυτή είναι απόρροια μελέτης σειράς δημοσκοπήσεων, οι οποίες αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε την περασμένη Δευτέρα του νεοσύστατου οργάνου «Ομάδα Ανάλυσης». Βασικό συμπέρασμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δυναμική υπέρ της ΝΔ, ενώ «αχίλλειος πτέρνα» εξακολουθεί να είναι το Λεκανοπέδιο.

Ο Κ. Καραμανλής, μετά τη χθεσινή επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Νίκαιας, αφού άκουσε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες τα προβλήματα των επισκεπτών και των εργαζομένων, στις δηλώσεις του, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση, αλλά «μέχρι εκεί»... Διαπίστωσε, λοιπόν, ότι «οι κτιριακές εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα οι χώροι των εργαστηρίων, είναι απαράδεκτες», ότι «οι ελλείψεις σε γιατρούς, σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό φτάνουν το 40% των οργανικών θέσεων». Ανακάλυψε ότι «άνθρωποι ηλικιωμένοι, που έχουν ανάγκη και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, στήνονται στην ουρά στις 5.30 το πρωί», ενώ «για να κάνουν μια απλή μικροβιολογική εξέταση κλείνουν ραντεβού για τον Ιανουάριο του 2002». Αποδοκίμασε την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και «τριτοκοσμική παροχή υπηρεσιών υγείας», για να επιρρίψει τις ευθύνες στον Κ. Σημίτη, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι μετά από επίσκεψή του στο ΙΚΑ του Ν. Κόσμου, πριν από 4 χρόνια, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «η αξιοπρέπεια του πολίτη διακυβεύεται σε κάθε ουρά του ΙΚΑ». Και η καταλυτική κριτική του: «Τέσσερα χρόνια μετά, η ίδια κυβέρνηση, ο ίδιος πρωθυπουργός, οι ίδιοι άνθρωποι, η ίδια απαράδεκτη κατάσταση. Η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί απαθής. Αρκείται στα μεγάλα λόγια για κοινωνική ευαισθησία». (σ.σ. Αλήθεια, μήπως ο ίδιος κάνει κάτι διαφορετικό;).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ για την Κοινωνική Ασφάλιση (2013-06-01 00:00:00.0)
«Ξηλώθηκαν» οι κάμερες (2006-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις εφημερίες (2002-04-12 00:00:00.0)
Δυο σχέδια με ίδιο στόχο (2001-07-18 00:00:00.0)
Προεξόφλησε ότι θα είναι πάλι ...υπουργός (2000-03-16 00:00:00.0)
Ο πρωθυπουργικός πολιτικαντισμός (1998-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ