Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Χατζηνικολάου τέλος

Αποσύρει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ν. Χατζηνικολάου την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Αθήνας, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ μεγαλώνει την πίεση στον Κ. Καραμανλή να πάρει έγκαιρα τις αποφάσεις του.

Ο διευθυντής του «Μέγκα», σύμφωνα με πληροφορίες, είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ, στον οποίο ανακοίνωσε την «οριστική» και «δεσμευτική» απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ν. Χατζηνικολάου σε αυτή την απόφαση, παρόλο που ο ίδιος διακαώς επιθυμούσε τη δημαρχία, έχουν να κάνουν τόσο με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της ΝΔ, πράγμα που χάλασε «το κλίμα ευρείας αποδοχής» που ήθελε, όσο και με τις διαφορετικές επιθυμίες των αφεντικών του στο κανάλι, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες του διαμήνυσαν να αποφασίσει έγκαιρα «αν θα μείνει διευθυντής ή θα φύγει».

Τα βλέμματα όλων τώρα στρέφονται στην Ντ. Μπακογιάννη, η οποία συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά όμως έχει διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να ανακοινώσει τις αποφάσεις πριν από το Γενάρη. Ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι έχουν εκδηλώσει οι Γ. Βουλγαράκης και Β. Πολύδωρας. Ο πρώτος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση προχτές με τον Κ. Καραμανλή, αλλά εκφράζονται επιφυλάξεις εξαιτίας του ότι «υστερεί» στα γκάλοπ. Από την πλευρά του ο Γ. Αλογοσκούφης τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ μιας «υπερκομματικής» υποψηφιότητας για τη δημαρχία της Αθήνας. Μιλώντας χτες (στον «Πλάνετ») είπε ότι «η ΝΔ πρέπει να εξασφαλίσει έναν υποψήφιο που να μπορέσει να συσπειρώσει κόσμο πέραν της ΝΔ στην Αθήνα», γιατί «δε φτάνουν μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ στην Αθήνα». Υποστήριξε ακόμα ότι η ΝΔ έχει πολλές επιλογές στην Αθήνα και δεν πρέπει να βιαστεί, αφού η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις επιλογές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ