Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
«Τσόντα» από την ίδρυσή του

«Ναι» σε μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΕΠ είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ, είπε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο Δ. Αβραμόπουλος, προδικάζοντας έτσι και την «τύχη» του κόμματος πριν καλά καλά ιδρυθεί επίσημα.

Νωρίτερα, επιχείρησε να πείσει για το νέο ήθος και ύφος που πρεσβεύει το κόμμα του - σήμερα ολοκληρώνεται στη Θεσσαλονίκη το ιδρυτικό συνέδριο του ΚΕΠ, στη διάρκεια του οποίου θα ανακηρυχτεί «διά βοής»(!) πρόεδρός του - μέσα από μεγαλοστομίες του τύπου «αυτή η πολιτική πρωτοβουλία σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας μεταπολίτευσης», «στη Θεσσαλονίκη γεννιέται η ελπίδα», «συντελείται μια γιορτή της δημοκρατίας» κλπ.

Η δημοκρατία όμως του Δ. Αβραμόπουλου και του ΚΕΠ δεν μπορεί να χωρέσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αφού αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν με μπλόκα στους δρόμους, είπε πως «η μέθοδος του να τιμωρεί ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας την υπόλοιπη κοινωνία για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση δε μας βρίσκει σύμφωνους». Βέβαια παραδέχτηκε πως οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα, που όμως κατά τον κ. Αβραμόπουλο προκύπτουν από το γεγονός ότι «η αγροτική πολιτική στην Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να οδηγήσει σε πραγματική σύγκλιση την ελληνική αγροτική οικογένεια με την ευρωπαϊκή»!

Κληθείς να υποδείξει το κόμμα με το οποίο πιο εύκολα θα μπορούσε να προχωρήσει σε μετεκλογική συνεργασία, δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο να διακριβώσει κανείς σήμερα ιδεολογικές συγγένειες μεταξύ των κομμάτων. «Το μεν ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει φιλελεύθερη πολιτική άλλο αν δεν το λέει, η δε ΝΔ σε ορισμένα θέματα εκφράζει θέσεις που είναι συγγενείς με αυτές του ΚΚΕ»(!). Ισχυρίστηκε ακόμα πως «οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος έχουν πλέον ξεπεραστεί». Μάλιστα προκειμένου να πείσει για την «ορθότητα» της εκτίμησής του ανέφερε: «Θα ήταν υποκριτικό να μην παραδεχτούμε ότι ο σοσιαλισμός εξανθρώπισε τον καπιταλισμό. Απ' την άλλη μεριά δε θα ανακάλυπτε ποτέ την αξία και τη δύναμη του ανθρώπινου νου και τη δύναμη της ανθρώπινης πρωτοβουλίας, εάν δεν υπήρχε ο καπιταλισμός».

Για τον προϋπολογισμό είπε ότι «διακρίνεται από θετικά στοιχεία», όμως «η οικονομική πολιτική με αναπτυξιακό χαρακτήρα πρέπει να αφορά την επόμενη δεκαετία», για να μπορέσει να στηρίξει τη φιλοδοξία και το δυναμισμό του επιχειρηματικού κόσμου.

Κατά τα άλλα ο Δ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως δε θα είναι υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας και εκφράστηκε υπέρ «της δημιουργίας μητροπολιτικών οργάνων διαχείρισης των μεγάλων αστικών συγκροτημάτων». Για τη στάση του κόμματός του στις δημοτικές εκλογές είπε πως αυτή θα προκύψει από τα όργανα που θα συγκροτηθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρνησή του να πάρει θέση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αν και άλλα κόμματα όπως ΔΗΚΚΙ, ΣΥΝ έχουν ήδη εκφραστεί, είπε: «Αναφέρεστε στα μικρά κόμματα.(!) Εμείς θεωρούμε ότι θα είμαστε ένα μεγάλο και ισχυρό κόμμα εξουσίας... Αν με καλέσει ο πρωθυπουργός, ευχαρίστως να του πω την άποψή μου»(!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ