Σάββατο 24 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό, στην οποία συμμετέχουν πολλοί γνωστοί τραγουδιστές, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 του Νοέμβρη και ώρα 8 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ (Μαρούσι). Αυτό ανακοίνωσαν χτες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Γενικής Ενωσης Παλαιστινίων Ιατρών και Φαρμακοποιών Ελλάδας και της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στον Αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό Λαό, οι οποίοι είναι και διοργανωτές της εκδήλωσης.

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Παλαιστίνης στη χώρα μας Αμπντάλα Αμπντάλα, καθώς και εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής, που συμμετέχουν στην Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, από το ΚΚΕ ήταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Αχ. Κανταρτζής, από το ΠΑΣΟΚ ο Κ. Στεφανίδης, από τη ΝΔ ο Σπ. Σταθόπουλος, από το ΣΥΝ ο Φ. Κουβέλης, ενώ τις προσωπικότητες που συμμετέχουν στην ελληνική επιτροπή εκπροσώπησε ο Μ. Γλέζος και τους καλλιτέχνες ο μουσικοσυνθέτης Χρ. Νικολόπουλος.

«Ο λαός μας τους τελευταίους 14 μήνες δέχεται την πιο άγρια και βάρβαρη επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, με αποτέλεσμα χίλιους και πλέον νεκρούς και πάνω από 36.000 τραυματίες, από τους οποίους έχουμε 7.000 ανθρώπους με μόνιμη αναπηρία, στην πλειοψηφία τους παιδιά 15, 16 και 17 χρόνων»... Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία έδωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Κ. Χασάν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε: «Στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για την αγορά ιατρικού και νοσηλευτικού υλικού για τα παλαιστινιακά νοσοκομεία».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχία της εκδήλωσης, υπογράμμισε ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα και οι δολοφονίες πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό». Παράλληλα, ανέφερε ότι «πρέπει να συμβάλει όλη η διεθνής κοινότητα, για να λυθεί επιτέλους το παλαιστινιακό πρόβλημα» και συμπλήρωσε ότι «μεγάλο κομμάτι της ισραηλινής κοινής γνώμης υποστηρίζει την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Ο Χρ. Νικολόπουλος τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση «αποτελεί ένα μεγάλο γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν αφιλοκερδώς παρά πολλοί καλλιτέχνες» και κάλεσε «τον ελληνικό λαό να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η τιμή του εισιτηρίου έχει καθοριστεί στις 4.000 δραχμές και στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος οι εξής καλλιτέχνες: Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμητρα Γαλάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταλάρας, Τάνια Τσανακλίδου και τα συγκροτήματα: «Active Member», «Babylon», «Magic de spell» και τα «Υπόγεια Ρεύματα».

  • Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Αλληλεγγύης του ΟΗΕ για τον Παλαιστινιακό Λαό, ο Σύνδεσμος Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας διοργανώνει Ημερίδα στις 28 Νοέμβρη 2001 και ώρα 7 μ.μ., στο ΕΒΕΠ, στην οποία θα μιλήσει ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ