Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Ο λαός να διεκδικήσει την προστασία της ζωής και της περιουσίας του

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, επισήμανε ότι το Κόμμα καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί υπονομεύει συστηματικά την προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, τον φυσικό πλούτο, την πολιτιστική κληρονομιά στην πράξη, όσο κι αν η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προπαγανδίζοντας το αντίθετο.

Αναφέρθηκε στις διατάξεις του και επισήμανε ότι ενσωματώνουν όλο τον αντιδραστικό πυρήνα της ΕΕ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, τον οποίο αξιοποιεί ως μέσο ανάπτυξης και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. «Γι' αυτό και οι όποιες διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων εστιάζονται σε δευτερεύοντα ζητήματα και όχι στον πυρήνα του νομοσχεδίου», σχολίασε.

Αλλωστε, πρόσθεσε, αυτόν το στόχο υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον από το 1995 μέχρι σήμερα, η μία διατηρώντας και ενισχύοντας το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της άλλης, αφήνοντας το εγκληματικό τους αποτύπωμα σε Μάτι, Μάνδρα, Κρήτη, Χαλκιδική κ.λπ.

«Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, η συνεχής αύξηση των εργατικών ατυχημάτων είναι τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης», η οποία «συνοδεύεται από ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, ανταγωνισμούς για την ιδιοκτησία και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, πολέμους. Απομυζεί τον άνθρωπο και καταστρέφει το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Δίνοντας απάντηση και στα περί κλιματικής αλλαγής και «πράσινης ανάπτυξης», πρόσθεσε: «Οποια πλευρά κι αν κοιτάξει κανείς, θα δει πως πίσω από τις συνέπειες του λεγόμενου "ακραίου" καιρού βρίσκεται ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που θυσιάζει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων για να διασφαλίζει το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου».

Κάλεσε το λαό με αποφασιστικότητα να παλέψει για την ικανοποίηση των δικών του αναγκών, την προστασία της ζωής και της περιουσίας του. Να διεκδικήσει «η οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, της αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών σε επίπεδο δομής, υποδομών, εξοπλισμού, σχεδιασμού και αντιμετώπισης να είναι αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους».

Ειδικά για το Πυροσβεστικό Σώμα απαίτησε την «πλήρη αποστρατικοποίησή του στη βάση της εξυπηρέτησης της κοινωνικής του αποστολής, με αρμοδιότητες την αντιμετώπιση των αστικών και δασικών πυρκαγιών, τις διασώσεις και την προληπτική πυρασφάλεια». Γενναία κρατική χρηματοδότηση, αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών αποδοχών, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις, όλοι «με σταθερή σχέση εργασίας για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών στην πρόληψη, φύλαξη και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ