Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική συναίνεση

Η σύμπνοια των αστικών κομμάτων ήταν και χτες αποκαλυπτική. Από τη ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γ. Μπούγας χαρακτήρισε το άρθρο 189 «πρωτοποριακό μέτρο» καθώς προωθεί τη «χρήση σε καθαρές συνθήκες και καθαρά μέσα», αναμασώντας τα περί «προστασίας της δημόσιας υγείας, καταπολέμησης της υπερδοσολογίας και προετοιμασίας για τα προγράμματα θεραπείας» κ.ο.κ.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση ήταν αυτός που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τη δημιουργία των ΧΕΧ ανοίγοντας το δρόμο για τη σημερινή εξέλιξη, έγινε προσπάθεια να περάσει το άρθρο στα ψιλά καθώς δεν έγινε καμία σχετική αναφορά από τους βουλευτές του.

Από το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ο ειδικός του αγορητής, Γ. Καμίνης, παρουσίασε το άρθρο ως κάτι θετικό και κατέθεσε στα πρακτικά «ένα κείμενο, όπως είπε, που έχει εκπονήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο, το Παρατηρητήριο για τα ναρκωτικά και για τον εθισμό στα ναρκωτικά, όπου μιλάει λεπτομερώς για τα κέντρα αυτά, πώς λειτουργούν σε πλήθος ευρωπαϊκών πόλεων (...) και το πώς συστήνει την επέκτασή τους και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις».

Η δε ειδική αγορήτρια του ΜέΡΑ25, Φ. Μπακαδήμα, προχωρώντας παραπέρα έκανε λόγο και για ΧΕΧ οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν από τους ΟΤΑ «υπό τη μορφή κινητών μονάδων». Κατά, χωρίς ιδιαίτερες αναφορές, τάχθηκε η Ελληνική Λύση.

Να σημειωθεί πως την απόφασή της να καταψηφίσει το άρθρο 189 ζητώντας την απόσυρσή του επανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ Μ. Γιαννάκου, ενώ κάλεσε και τους βουλευτές να το ξανασκεφτούν. Οπως είπε σχετικά με τους ΧΕΧ, «στην πραγματικότητα αυτά τα προγράμματα είναι φθηνά και βασίζονται στην πολιτική της μη όχλησης και δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθεί σε θεραπεία ο χρήστης». Πρόσθεσε ακόμη ότι τα πράγματα «θα είναι ακόμα χειρότερα γιατί θα καταστραφούν και τα λίγα θεραπευτικά κέντρα, αν οι δήμαρχοι θελήσουν να μεταφέρουν στους δήμους τους το προσωπικό του ΟΚΑΝΑ». «Είμαι υποχρεωμένη να καλέσω και τους βουλευτές και τους δημάρχους που φιλοδοξούν να λύσουν το πρόβλημα των δρόμων να το ξανασκεφτούν. Και θα έλεγα ότι τα θεωρούμενα από κάποιους "σκουπίδια" δεν καθαρίζονται όπως τα σκουπίδια, που είναι και η πρώτη αρμοδιότητα των δημάρχων», σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ