Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Κάλεσμα συνέχισης της πάλης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, γυναίκες, νέες και νέους που έδωσαν μαζικό, μαχητικό «παρών» στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 30 Γενάρη στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις βάσεις του θανάτου, στην επικίνδυνη αναβάθμιση, επέκταση, ενίσχυση της Συμφωνίας ΗΠΑ - Ελλάδας, εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Οπως τονίζει: «Τα μαζικά συλλαλητήρια, αλλά και η δουλειά που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τις δεκάδες χιλιάδες υπογραφές, τις συσκέψεις, τις συγκεντρώσεις, αποτελούν σημαντικό βήμα για την κλιμάκωση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας, που θα έχει συνέχεια και στο επόμενο διάστημα».

Συνέχεια που όπως επισημαίνει είναι επιτακτικά αναγκαία, καθώς «η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, η μετατροπή της χώρας μας, μέσω της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ, σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη επιθέσεων, στο όνομα της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, είναι η άλλη όψη της πολιτικής που καθημερινά ματώνει τη λαϊκή οικογένεια, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υψώνει όλο και περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση του λαού στην Παιδεία, στην Υγεία κ.λπ.».

Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, υπογραμμίζοντας τις ευθύνες τους για τον επικίνδυνο εφησυχασμό που καλλιεργούν, αναγορεύοντας ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ σε τάχα εγγυητές της ειρήνης, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Οπως σημειώνει, «η "εθνική ομοψυχία" για την οποία μιλάνε σημαίνει υποταγή του λαού στα "επωφελή" - όπως τα χαρακτηρίζουν - "εθνικά" προτάγματα του κεφαλαίου».

Τέλος, καλεί τον ελληνικό λαό να μη νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτήν τη Συμφωνία, να μη δείξει καμία ανοχή και να καταδικάσει κάθε απόπειρα εγκατάστασης πυρηνικών στη χώρα μας, την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ, στη Σαουδική Αραβία (μαζί με τους πυραύλους «Πάτριοτ»), αλλά και στη Λιβύη. Να απορρίψει το ψευτοδίλημμα «συμβιβασμός - υποταγή ή πόλεμος» για τα Ελληνοτουρκικά, που έχει να κάνει με τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για παζάρια και συμβιβασμούς ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη, που θα ανοίξουν νέες πληγές, χρησιμοποιώντας και το Δικαστήριο της Χάγης.

«Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχητικά την πάλη μας το επόμενο διάστημα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, για να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για να δυναμώσουν η αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς, η στήριξη στους πρόσφυγες, η κοινή πάλη ενάντια στον κοινό εχθρό, το κεφάλαιο και την εξουσία του, ώστε οι λαοί να γίνουν νοικοκύρηδες κι αφέντες στον τόπο τους, να ανοίξει ο δρόμος για πραγματικά αμοιβαίες και επωφελείς σχέσεις μεταξύ των κρατών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (2021-12-07 00:00:00.0)
Χαιρετίζει τις χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στην κινητοποίηση (2021-05-18 00:00:00.0)
Ο λαός να επαγρυπνεί απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις (2021-01-26 00:00:00.0)
Διαπραγματεύσεων συνέχεια εντός ευρωατλαντικού πλαισίου (2018-03-27 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο της συζήτησης οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι θέσεις του ΚΚΕ (2018-02-06 00:00:00.0)
Κοινή δράση στο αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο (2001-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ