Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Κινητοποίηση με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

Ενστολη διαμαρτυρία χτες στη Βουλή

Ενστολη διαμαρτυρία στη Βουλή πραγματοποίησαν χτες πυροσβέστες ενάντια στο νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας, που προωθεί η κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία της χώρας δεν γίνεται με περικοπή δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις, ανταποδοτικότητα και ξεσπίτωμα πυροσβεστών. Αμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα», έγραφε το πανό της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών», απαιτώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - «έκτρωμα για την Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα και λαιμητόμος για τα δικαιώματά μας».

Η ουσία της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι «ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση και ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, με τσακισμένα δικαιώματα των πυροσβεστών», επισημαίνει η ΕΑΚΠ, προσθέτοντας ότι «με την ουσία και τον συνολικό προσανατολισμό όμως του νομοσχεδίου συμφωνούν και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργάνων των μόνιμων, 5ετών και εποχικών πυροσβεστών».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος. Στο ίδιο σημείο πραγματοποίησε συγκέντρωση και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης επιδόθηκε ψήφισμα της ΕΑΚΠ στη Βουλή.

Παράλληλα, σε ψήφισμα διαμαρτυρίας 35 απόστρατων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, με όλα όσα εμπεριέχονται στις διατάξεις του, επιβεβαιώνει ότι: Η συστηματική αποσάθρωση που μεθοδεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με την υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, εξοπλισμό, προσωπικό και ουσιαστικό σχεδιασμό τόσο στο Πυροσβεστικό Σώμα όσο και στη Δασική Υπηρεσία. Η παντελής έλλειψη πρόληψης για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και όλο το αντιδασικό νομοθετικό πλαίσιο που εκπονήθηκε την τελευταία κυρίως τριακονταετία, για να εξυπηρετήσει βλέψεις αξιοποίησής τους από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ηταν στρατηγική επιλογή για να έρθει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα των καταστροφικών αποτελεσμάτων της πολιτικής που εφάρμοσε και η ίδια σε άλλες κυβερνητικές περιόδους, να δώσει το τελικό χτύπημα από ό,τι απέμεινε στην πυρασφάλεια και τη δασοπροστασία υπό τη δικαιοδοσία και εποπτεία του κεντρικού κράτους.

Συνένοχοι αυτού του αποτελέσματος είναι και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί έκλειναν τα αυτιά τους στην κραυγή αγωνίας που εκφράζαμε διαχρονικά όλοι εμείς αλλά και πλειάδα άλλων συναδέλφων μας, διαπιστώνοντας από το 1998 την αυξητική κατ' έτος κορύφωση των καταστροφικών συνεπειών, με την τραγικότερη αντιπυρική περίοδο των 101 αθώων θυμάτων το 2018, παρά τον αγώνα που δίναμε στα μέτωπα της φωτιάς κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αποτραπούν και να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες σε βάρος του λαού και του τόπου μας».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως «συνυπογράφουμε το ψήφισμα των εν ενεργεία συναδέλφων μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών" και το οποίο παραδόθηκε στην κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. Απαιτούμε να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο, που αντί να λύσει, προσθέτει ακόμη περισσότερα προβλήματα και μάλιστα "επώδυνα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ