Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ
Σταθερό «παρών» στους αγώνες που έρχονται

Εκοψε την πίτα του την Κυριακή ο Σύνδεσμος

Σε αγωνιστικό κλίμα και παρουσία δεκάδων αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στη δικτατορία, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων, έκοψε την πίτα του την περασμένη Κυριακή ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 στην Αθήνα (ΣΦΕΑ), στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Stanley».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Στέφανος Λουκάς και ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, και εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ η Ζωή Χαχάμη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ. Επίσης έδωσαν το «παρών» αντιπροσωπείες της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, της ΠΕΚΑΜ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και ο εκατόχρονος Μακρονησιώτης κομμουνιστής Λάζαρος Κυρίτσης. Παραβρέθηκαν επίσης η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής της ΝΔ, η Κατερίνα Κνήτου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, πρόεδρος του ΣΦΕΑ, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στους οποίους εμπλέκεται η χώρα, σημειώνοντας την ανάγκη της επαγρύπνησης και της κινητοποίησης του λαού και τονίζοντας πως μόνη λύση είναι η απεμπλοκή της Ελλάδας από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις και το κλείσιμό τους και να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που είναι έξω απ' τα σύνορα.

Ο Σπ. Χαλβατζής
Ο Σπ. Χαλβατζής
Αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι «πήραν αέρα στα πανιά τους και από την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία πρόταση επιδιώκει να ρίξει την εγκληματική, δολοφονική οργάνωση στα μαλακά» και ζήτησε την καταδίκη της από το δικαστήριο, όπως επιβάλλει η αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών.

Καταλήγοντας μετέφερε την ευχή «το 2020 να είναι άλλη μια χρονιά αγώνων για τους εργαζόμενους, για το λαό. Και για το 2020 το ΔΣ του ΣΦΕΑ υπόσχεται ότι οι αντιστασιακοί αγωνιστές θα είναι παρόντες και όρθιοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ