Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Καλεί σε λαϊκή κινητοποίηση κόντρα στις δικαστικές διώξεις

Το Δημόσιο σέρνει στα δικαστήρια τον δήμαρχο Πατρέων επειδή έφτιαξε ένα πάρκο που απολαμβάνει ο λαός της πόλης!

Το πάρκο του Κόκκινου Μύλου πριν (αριστερά στη φωτ.) και μετά. Γι' αυτό σέρνουν τον δήμαρχο Πάτρας στα δικαστήρια...
Το πάρκο του Κόκκινου Μύλου πριν (αριστερά στη φωτ.) και μετά. Γι' αυτό σέρνουν τον δήμαρχο Πάτρας στα δικαστήρια...
Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών η προσφυγή του δήμου Πατρέων κατά της απόφασης της προηγούμενης διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να καταστραφεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο δήμος.

Ο δήμος Πάτρας καλεί σε λαϊκή κινητοποίηση - συγκέντρωση στον Κόκκινο Μύλο το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, ενώ απευθύνει κάλεσμα και για συγκέντρωση στα δικαστήρια την Πέμπτη 13 Φλεβάρη στις 9 το πρωί.

Χτες παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη μαζί με τους αντιδημάρχους Χρήστο Κορδά και Αναστασία Τογιοπούλου.

Ο Κ. Πελετίδης τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, δηλαδή η κυβέρνηση ουσιαστικά, μας ζητά να επαναφέρουμε το πάρκο του Κόκκινου Μύλου στην πρότερη κατάσταση. Δηλαδή στα μπάζα και τα σκουπίδια, να τον ξανακάνουμε ένα χώρο ντροπή, με αποκρουστική όψη για την περιοχή και για την πόλη ολόκληρη. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε αυτό». Και αναρωτήθηκε: «Ποιο ήταν το έγκλημα του δήμου; Το ότι έκανε ένα καλό για την πόλη και τους κατοίκους της;».

«Το καλό της πόλης μας δεν μπορεί να γίνεται αιτία δικαστικών διώξεων. Μπορεί για τις κυβερνήσεις και το κράτος να ήταν νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου, που είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, και να θεωρούν παρανομία το ότι η δημοτική αρχή διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν, φωτισμό, νερό και παιδική χαρά, για μας όμως προέχει το καλό του λαού της πόλης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Τέλος, κάλεσε το λαό της Πάτρας να αποτρέψει την καταστροφή του πάρκου, να ξεσηκωθεί εναντίον όλων όσοι υποβαθμίζουν βάναυσα τη ζωή του και να συμμετάσχει στην κινητοποίηση στις 8/2 και στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 13/2.

Εκανε γνωστό επίσης ότι τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο για την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου, με σκοπό τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την παραλιακή ζώνη. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή μαζί με φορείς και κατοίκους έχουν διεκδικήσει κι άλλους κοινόχρηστους χώρους, όπως το θαλάσσιο μέτωπο, που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό, και το Πλατανόδασος στον Καστελλόκαμπο.

Η Α. Τογιοπούλου τόνισε για τις κινητοποιήσεις και ειδικότερα αυτή του Σαββάτου ότι είναι απαραίτητη η παρουσία όλου του λαού της Πάτρας και όχι μόνο των περιοχών που γειτονεύουν με τον Κόκκινο Μύλο, «για να φωνάξει με την παρουσία του ότι αυτός ο χώρος του ανήκει. Οτι θέλει το πάρκο όπως είναι σήμερα. Οτι δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων που ο δήμος έφτιαξε στον Κόκκινο Μύλο». Επεσήμανε δε ότι μετά την κατασκευή του πάρκου και εξαιτίας των έργων που έγιναν από το δήμο, σταμάτησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, αφού κάθε χειμώνα η θάλασσα έμπαινε στα σπίτια και στα μαγαζιά.

Ο Χρ. Κορδάς ανέφερε σχετικά με την αντίδραση της Κτηματικής Υπηρεσίας ότι «το 2017 έδωσε την άδεια στο δήμο να δημιουργήσει το πάρκο. Εμείς στρώσαμε χώμα για το γκαζόν, εγκαταστήσαμε αυτόματο πότισμα και φωτισμό, ενώ τοποθετήσαμε μπετόν για την προστασία του πρασίνου από τα θαλάσσια κύματα και μέχρι να μεγαλώσουν τα φυτά. Μετά από ένα χρόνο, το 2018, μας έστειλε έγγραφο χαρακτηρίζοντας παράνομο το πάρκο και ζητούσε να γκρεμίσουμε ό,τι φτιάξαμε. Την αιτιολογία δε περί "ανώνυμης καταγγελίας" ούτε ένα μικρό παιδί δεν την πιστεύει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ