Τρίτη 17 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Στο πλευρό υγειονομικών και εργαζομένων οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους του δήμου ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης - Συκεών, ενώ εκλεγμένοι της επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας και συζήτησαν με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες και τα γραφεία του δήμου. Η εικόνα που μεταφέρθηκε είναι αυτή της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και αναλώσιμων καθημερινής χρήσης (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες κ.λπ.). Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται σε έλλειψη ακόμη και βασικά υλικά για τις ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής, όπως χαρτί υγείας, απορροφητικό χαρτί για σκούπισμα χεριών και επίπεδων επιφανειών, χλωρίνη, οινόπνευμα κ.λπ. Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει πως «η διοίκηση του δήμου έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση» και ζητά «να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες βασικών καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών».

Τη στάση της δημοτικής αρχής Σπάρτης, η οποία με τη φιέστα για την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας την Παρασκευή 14/3 έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σπάρτης. Σημειώνει επίσης ότι το Νοσοκομείο Σπάρτης δεν είναι στελεχωμένο ούτε στο 40% των οργανικών θέσεων και δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της δημοτικής αρχής που δεν προβάλλει αυτά τα προβλήματα και δεν απαιτεί από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα.

Την ανάγκη η δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για να στελεχωθούν πλήρως τα τοπικά ιατρεία σε Μοσχάτο και Ταύρο και να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μοσχάτου - Ταύρου. Ζητά συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα δημοτικά κτίρια και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, άμεσα να δοθούν στους εργαζόμενους στην καθαριότητα όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής, διακριτή μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εξασφαλιστεί στους εργαζόμενους γονείς, ασθενείς κ.ά., άδεια με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση, χωρίς να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια κ.λπ.

Την υλοποίηση χωρίς καθυστέρηση των μέτρων για το νέο κορονοϊό με άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ζήτησε επίσης ο Τάσος Tσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Ερώτηση σχετικά με τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανυπαρξία πρόβλεψης για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και μέσων προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό ρωτά τη δημοτική αρχή τι μέτρα θα πάρει σχετικά με τα παραπάνω, όπως και για να εξασφαλίσουν οι εργαζόμενοι πρόσθετη άδεια με πλήρεις αποδοχές, ώστε να μην εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια.

Να παρθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δήμο και την αποτελεσματική κάλυψη του πληθυσμού, απαιτεί με επιστολή της προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας. Σημειώνει τις σοβαρές ανάγκες ενίσχυσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δήμο και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας, του οποίου η στελέχωση υπολείπεται των αναγκών σε βασικές ειδικότητες, όπως γενικοί ιατροί και καρδιολόγοι. Ζητά ταυτόχρονα να διεκδικηθούν ουσιαστικά μέτρα για τη στελέχωση του Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», που αποτελεί τη μοναδική νοσοκομειακή δομή στην περιοχή, με σοβαρότατες ελλείψεις και αυτή.

Μέτρα για την προστασία απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού και την ενίσχυση των δομών Υγείας ζητά και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής από τη δημοτική αρχή της πόλης. Με επιστολή της ζητάει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών, να εξασφαλισθούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα δημοτικά κτίρια και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, διατυπώνει τα παρακάτω αιτήματα: Αμεσα να δοθούν στις καθαρίστριες γάντια και όποιο άλλο μέσο ατομικής προστασίας απαιτείται. Να υπάρχει διακριτή μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με το κοινό. Η δημοτική αρχή να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση για να στελεχωθεί πλήρως και να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το Κέντρο Υγείας Αγίων Αναργύρων (πρώην ΠΕΔΥ) για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Επίσης, για να ενισχυθεί το Κέντρο Μάνας και Παιδιού. Να εξασφαλιστεί τακτική ενημέρωση των δημοτικών συνδυασμών για την εξέλιξη της κατάστασης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλαμάτας ζητά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του δήμου και των δημοτών, πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ και να ασκήσει πίεση ο δήμος Καλαμάτας στην κυβέρνηση για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, του ΤΟΜΥ, με στόχο να λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης στο Ιδρυμα της Εκκλησίας - Ασυλο Ανιάτων, στο ΔΣ του οποίου συμμετέχει ο δήμος Καλαμάτας.

Την ανάγκη να αντιμετωπιστούν όλες οι ελλείψεις τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στο Κέντρο Υγείας Πυργίου αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χίου, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου όλες οι κλινικές και τα τμήματα είναι υποστελεχωμένα και οι βάρδιες γίνονται με ελλιπή σύνθεση (δύο νοσηλευτές ανά βάρδια έχουν την ευθύνη τουλάχιστον για 35 ασθενείς). Καλεί τη δημοτική αρχή να απαιτήσει να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο (από τα 7 λειτουργούν μόνο τα 3) και να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και τεχνικά μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ