Τρίτη 17 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Χωρίς άδειες και μέσα προστασίας

Την απουσία οποιασδήποτε πρόβλεψης για άδεια στις σχολικές καθαρίστριες που δουλεύουν με συμβάσεις έργου και την έλλειψη μέσων προστασίας καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας.

Ο Σύλλογος σχολιάζει ακόμα την απαίτηση των δήμων Λουτρακίου και Κορίνθου από τις σχολικές καθαρίστριες να είναι στο πόστο τους και να καθαρίζουν τα σχολεία, παρά το γεγονός ότι παραμένουν κλειστά, ενώ «δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες απολυμάνσεις στα σχολεία από εξειδικευμένα συνεργεία, με το επιχείρημα ότι ο δήμος δεν έχει τα 12.000 ευρώ που απαιτούνται».

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, στις εργαζόμενες που σε συνθήκες πανδημίας «εκφοβίζονται ότι δεν θα πληρωθούν αν δεν καθαρίσουν με διάλυμα χλωρίνης ολόκληρο το σχολείο», δεν έχουν καν χορηγηθεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) «όπως ορίζει η τελευταία εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας».

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων και του Νοσοκομείου Λευκάδας συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμα και σε περίοδο πανδημίας χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας καταγγέλλει και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας. Καλεί τους δημάρχους Λευκάδας και Ακτίου - Βόνιτσας και τον διοικητή του Νοσοκομείου να πάρουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ