Τρίτη 17 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Χτυπάνε αντεργατικές καμπάνες και στην ιδιωτική Εκπαίδευση

«Χιλιάδες εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Μελέτης, ΚΔΑΠ και ΙΙΕΚ αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να εκμηδενιστούν οι ούτως ή άλλως πολύ χαμηλές αποδοχές τους», καταγγέλλουν με κοινό τους κείμενο 8 σωματεία από το χώρο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης και ζητούν από την κυβέρνηση σχετικά μέτρα προστασίας.

Τα σωματεία είναι: Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων», ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Χανίων, Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ΣΙΕΛ Θεσσαλίας, ΣΙΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και ΣΙΕΛ Θράκης.

Στο κοινό τους κείμενο εξηγούν μεταξύ άλλων ότι «πριν ακόμη επιβληθεί η αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών (...) πολλοί εργοδότες διαμήνυσαν ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης δεν θα καταβάλλονταν οι αποδοχές τους. Εννοείται ότι τέτοιες περιπτώσεις πολλαπλασιάστηκαν μετά την έκδοση της ΚΥΑ της 10ης Μαρτίου (...) Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση είτε σφυρίζει αδιάφορα είτε θέτει υπό αμφισβήτηση θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν μεταξύ άλλων: Να μην υπάρξει καμία απόλυση. Να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι όροι των συμβάσεων εργασίας (ωράριο, αποδοχές, ασφαλιστικές εισφορές). Σε περίπτωση τηλεργασίας αυτή να παρασχεθεί στη βάση της σύμβασης εργασίας (μισθός, ωράριο κ.τ.λ.) χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά στο ελάχιστο ο εργαζόμενος για την απόκτηση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού και η συγκεκριμένη μορφή εργασίας να έχει χρονικό ορίζοντα αυστηρά τα όρια που θέτει η ΚΥΑ. Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές, επιπλέον της κανονικής, ακόμη και σε περίπτωση τηλεργασίας. Πρόσθετο έκτακτο ειδικό επίδομα, για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους. Λόγω των ειδικών συνθηκών και με δεδομένη την εκ περιτροπής, αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία, λήψη πλήρους επιδόματος ανεργίας για όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Εκπαίδευση κατά τους θερινούς μήνες. Ειδικά μέτρα στήριξης για τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου. Αυστηρούς ελέγχους από το ΣΕΠΕ για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά κατά τη διάρκεια ισχύος της ΚΥΑ.

Τα Σωματεία συντονίζουν μέσω τηλεδιάσκεψης τη δράση τους και προγραμματίζουν για όλα τα παραπάνω συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και την Ομοσπονδία των Φροντιστηρίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων (2020-04-24 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την απαράδεκτη σύμβαση (2012-09-14 00:00:00.0)
«Απόλυση με στόχο την τρομοκράτηση» (2012-08-04 00:00:00.0)
Απεργούν τη Δευτέρα (2012-03-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-21 00:00:00.0)
Ιδιαίτερη δράση στην ιδιωτική εκπαίδευση (2011-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ