Τρίτη 17 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκίνησε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις γύρω από τον κορονοϊό και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Χτες είχε τηλεδιάσκεψη με τον Αλ. Τσίπρα. Οπως ανακοινώθηκε κατόπιν από το Μέγαρο Μαξίμου, «ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος "Μένουμε Σπίτι"». Κατά πληροφορίες, συζήτησαν για την κατάσταση στην οικονομία και τη δημόσια Υγεία, τις επιπτώσεις κ.λπ.

Για πρωτοφανή κρίση που απειλεί τη δημόσια υγεία όσο και τη συνοχή της κοινωνίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό. «Συνεπώς τώρα δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά η ώρα της ευθύνης», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι σύσσωμο το κόμμα του θα βοηθήσει «την πολιτεία και κυρίως τους αρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υγείας, τα νοσοκομεία μας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση».

Παράλληλα, προκλητικά επιχείρησε να παρουσιάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπερασπιστή της δημόσιας Υγείας, όταν τα τεράστια σημερινά κενά είναι αποτέλεσμα και των δικών του «έργων και ημερών» στις ράγες της εμπορευματοποίησης, που συνεχίζει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόσθεσε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό να διεκδικήσει από την ΕΕ τη μείωση των στόχων από φέτος κατά 1,5% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα να ζητήσει δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2 δισ., να μη συνυπολογιστούν στους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και να αξιοποιήσει μέρος από το απόθεμα των 35 δισ. για ενίσχυση του συστήματος Υγείας και για να «εκπονήσει ένα εξαιρετικά γενναίο πρόγραμμα παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Ακολούθησε αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη με την Φώφη Γεννηματά. Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει αντίστοιχες επικοινωνίες και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Η επικοινωνία με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ.

Ακόμη, σήμερα Τρίτη, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα μετάσχει σε τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την οποία συγκαλεί ο πρόεδρός του, Σαρλ Μισέλ, με αντικείμενο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και την αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ