Παρασκευή 10 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Καταγγελίες γυναικών κρατουμένων για το θάνατο 42χρονης

Πέθανε 42χρονη κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Θήβας (Ε' πτέρυγα), για την οποία συγκρατούμενές της κατήγγειλαν ότι είχε όλα τα συμπτώματα κορονοϊού. Η γυναίκα μεταφέρθηκε χτες το πρωί στο Νοσοκομείο της Θήβας, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε τις αντιδράσεις των γυναικών, που σύμφωνα με πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα ήταν σε θάλαμο με άλλες 14 και, ενώ είχε εμφανίσει συμπτώματα τις προηγούμενες μέρες, δεν την μετέφεραν σε νοσοκομείο.

«Εβηχε πολύ, είχε πυρετό, πόναγαν τα κόκαλά της και εμφάνισε δύσπνοια. Μας είπαν ότι είχε ίωση. Και τώρα μας λένε ότι πέθανε από την καρδιά της. Φοβόμαστε ότι αν είχε κορονοϊό έχουμε κολλήσει όλες. Δεν μας έδωσαν ούτε αντισηπτικά, ούτε γάντια. Λίγη χλωρίνη μόνο σε ένα μπουκάλι νερού. Στη Θήβα υπάρχουν και κρατούμενες μωρομάνες, με παιδάκια μέχρι 3 χρονών», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος της κρατούμενης στη Θήβα και όχι στον κορονοϊό», σύμφωνα με τα όσα είπε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Εχει διαταχθεί νεκροτομή, ενώ διενεργείται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες του θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ