Παρασκευή 10 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Αγώνας για μέσα προστασίας και απάντηση στην προπαγάνδα των αφεντικών

Τις απαράδεκτες συνθήκες που επιβάλλει η εργοδοσία στους εργαζόμενους του κλάδου, αξιοποιώντας τα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου, τονίζει, «μετράνε πάνω από 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εξακολουθούν να εργάζονται σε συνθήκες εντατικοποίησης και συνωστισμού, ιδιαίτερα στα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά συγκροτήματα, με αμφίβολα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία. Αυτά συμβαίνουν μέσα στους τόπους δουλειάς, ενώ οι συνάδελφοί μας που δουλεύουν (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτορεπόρτερ) ατέλειωτες ώρες καθημερινά στο πεζοδρόμιο για το ρεπορτάζ αντιμετωπίζονται σαν απόβλητοι και μιαροί. Οι συνάδελφοι των site και των εφημερίδων μπορεί να εργάζονται "ασφαλείς" από τα σπίτια τους, ωστόσο με όχημα την τηλεργασία καταπατούνται ωράρια, δεν δίνονται ρεπό, ενώ οι ρυθμοί της δουλειάς και η εργασιακή ανασφάλεια χτυπάνε κόκκινο».

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι «δεν χρειαζόμαστε ΜΜΕ κυβερνητικά φερέφωνα, προπαγανδιστές των αφεντικών», επισημαίνοντας πως «επιχειρείται η ενίσχυση του κυρίαρχου ιδεολογήματος της κυβέρνησης ότι η πανδημία θα αντιμετωπιστεί με "ατομική ευθύνη" και "κοινωνική αποστασιοποίηση". Τα αστικά ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια, παίζουν κομβικό ρόλο σε μια προσπάθεια να κυριαρχήσει η άποψη ότι δήθεν η πανδημία δεν έχει ταξικό πρόσημο και ότι όλοι, εργοδότες και εργαζόμενοι, βράζουμε στο ίδιο καζάνι και πρέπει να αναλάβουμε ο καθένας το δικό του μερίδιο ευθύνης για να βγούμε από την κρίση. Παρουσιάζουν την πανδημία με εικόνες, νούμερα και στατιστικές, κρύβοντας με επιμέλεια τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος, ότι δηλαδή παντού στον κόσμο οι κυβερνήσεις δεν δίνουν δεκάρα για την πρόληψη φυσικών καταστροφών και επιδημιών».

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να υπερασπιστούν από τώρα με αγώνα την υγεία και τα δικαιώματά τους, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ