Παρασκευή 10 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Κοροϊδία του υπουργείου τα περί ενίσχυσης των μαθητών σε ηλεκτρονικά μέσα!

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Σύγχυση και αγανάκτηση σπέρνει το υπουργείο Παιδείας σε εκπαιδευτικούς και γονείς σχετικά με το θέμα του απαραίτητου εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε προχτές στη Βουλή ότι έχει κατατεθεί αίτημα για ΕΣΠΑ συνολικού ύψους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά σε εξοπλισμό σχολικών μονάδων με υπολογιστές, ενώ μίλησε και για δωρεές που έχουν γίνει για την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή, είχε στείλει οδηγία σε διευθυντές σχολείων να διερευνήσουν πόσοι μαθητές τους δεν έχουν εξοπλισμό για να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση, δημιουργώντας ελπίδες ότι θα καλύψει αυτές τις ανάγκες. Ωστόσο, χτες με νέες οδηγίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης προς τα σχολεία αναφέρεται ότι: «...1. Η καταγραφή του εξοπλισμού δεν αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2. Δεν θα υπάρξει δανεισμός του εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 3. Η αναλογία φορητών ηλεκτρονικών συσκευών υπολογιστών (laptop ή tablet) που θα αιτηθείτε θα πρέπει να είναι το πολύ ένας (1) ανά σαράντα πέντε (45) εγγεγραμμένους μαθητές, και μόνο εφόσον το σχολείο δεν διαθέτει ήδη φορητές συσκευές σε αυτή την αναλογία...».

«Πρωτοφανής σε μέγεθος εξαπάτηση και κοροϊδία» χαρακτηρίζει τα παραπάνω η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της: «Η οργή και αγανάκτησή μας, καθώς και των μαθητών και των γονέων, ξεχειλίζει. Το υπουργείο και η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την αναστάτωση και την ξεδιάντροπη κοροϊδία προς όλη την κοινωνία. Τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα».

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαιτεί «να σταματήσει το υπουργείο Παιδείας να εμπαίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και να ικανοποιήσει το αίτημα για ένα δωρεάν tablet σε κάθε μαθητή και δωρεάν σύνδεση στο internet!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ