Παρασκευή 10 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καταγγέλλουν απολύσεις, απληρωσιά και έλλειψη μέσων προστασίας
  • Την απληρωσιά και την έλλειψη μέσων προστασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Οι εργαζόμενοι «είναι απλήρωτοι και στους δύο δήμους (Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) για 3 μήνες (Γενάρη, Φλεβάρη και Μάρτη) και εκτεθειμένοι στον κίνδυνο εν μέσω πανδημίας». Επίσης, τα μέσα απολύμανσης και προστασίας χορηγήθηκαν καθυστερημένα, «παρότι βρίσκονται και αυτοί στην πρώτη γραμμή για τη βοήθεια ατόμων που είναι μόνοι και έχουν ανάγκη, κυρίως ηλικιωμένων».
  • Τις απολύσεις στην επιχείρηση «ACTUS AE - Hygiene Service» καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση τα Συνδικάτα Χημικής Βιομηχανίας Αττικής και Βόρειας Ελλάδας. Η εταιρεία απέλυσε πέντε εργαζόμενους στα υποκαταστήματά της σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο μάλιστα που, όπως καταγγέλλουν, τα κέρδη της «είναι εκ των πραγμάτων αυξημένα λόγω της πώλησης απολυμαντικών».
  • Τις απολύσεις 10 συνολικά εργαζομένων από μονάδες παραγωγής του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών «Ανδρομέδα - Νηρέας - Σελόντα» στην Εύβοια καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Πρόκειται για 9 απολύσεις εργαζομένων από το συσκευαστήριο ψαριών της «Σελόντα» στο Πόρτο Μπούφαλο, καθώς και μία απόλυση στις εγκαταστάσεις του Νηρέα στην Αρτάκη. Οι συγκεκριμένες απολύσεις, σημειώνει το Συνδικάτο, έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσπρωτία, αναδεικνύοντας τα πραγματικά σχέδια του ομίλου, ο οποίος ελέγχει πλέον το 50% της παραγωγής στην Ελλάδα.
  • «Η επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη μεγάλου εργοστασίου στην περιοχή της Λοκρίδας έρχεται να αναδείξει ότι οι εργαζόμενοι σε χώρους που επικρατούν συνθήκες συνωστισμού είναι επικίνδυνα εκτεθειμένοι απέναντι στον ιό και τη διασπορά του», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Αναδεικνύεται, επισημαίνει, η υποκρισία της κυβέρνησης που «περιορίζεται σε αυστηρότητα απέναντι σε συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά των τραπεζών για να πάρουν τις πενιχρές τους συντάξεις, χωρίς πρόθεση να επιβάλει μέτρα προστασίας και υγιεινής σε χώρους δουλειάς που συνυπάρχουν και συνωστίζονται δεκάδες εργαζόμενοι».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ