Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέα αύξηση της ανεργίας τον Απρίλη

Οι επίσημα άνεργοι υπολογίζονται πλέον σε 3,9 εκατ.

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Νέα αύξηση των επίσημα ανέργων καταγράφηκε τον Απρίλη (κατά 283.000) στην Ισπανία και πλέον οι άνεργοι υπολογίζονται σε 3,9 εκατ. Μόνο το δίμηνο Μάρτη - Απρίλη καταγράφηκαν περίπου 600.000 νέοι άνεργοι.

Παράλληλα, περίπου 4,5 εκατ. εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε καθεστώς «προσωρινής ανεργίας» (ERTE).

Από όλους αυτούς επιδόματα καταβάλλονται σε μόλις 5,2 εκατ. ανθρώπους. Αν συνυπολογιστούν οι εργαζόμενοι σε άδεια απουσίας και αυτοί που έχουν άδεια για ιατρικούς λόγους, έως 7 εκατ. άνθρωποι εξαρτώνται αυτήν τη στιγμή από το κράτος, σχεδόν το 30% του εργαζόμενου πληθυσμού, σύμφωνα με τα δεδομένα που η Ισπανία έχει στείλει στις Βρυξέλλες με οικονομικές προβλέψεις για το 2020.

Στο μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε πως 185 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό και συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 25.613 νεκροί. Επίσης, έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό μεγάλος αριθμός υγειονομικών εξαιτίας και του ανεπαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα πάνω από 40.000.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια της Μαδρίτης είχε προσλάβει πάνω από 8.600 συμβασιούχους υγειονομικούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, των οποίων οι συμβάσεις έληγαν Μάη και Ιούνη. Μετά από έντονες πιέσεις και αντιδράσεις, αντί να προσλάβει τους υγειονομικούς ανακοίνωσε ότι παρατείνονται οι συμβάσεις έως ...τον Δεκέμβρη.

Τέλος, η κυβέρνηση της Ισπανίας προειδοποιεί την αντιπολίτευση ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί σε «υγειονομικό και οικονομικό» χάος, εάν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης (με ένταση κατασταλτικών μέτρων και απαγορεύσεων) που ψηφίστηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού δεν παραταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ