Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Περιμένουν και άλλα κύματα της επιδημίας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων συνεχίζει να μειώνεται στη Γερμανία και από 700 - 1.600 ημερήσια κρούσματα την προηγούμενη βδομάδα, την Τρίτη ανακοινώθηκαν 685 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» (RKI), ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (Reproduction Rate) - που πρέπει να είναι κάτω από 1 - υπολογίζεται στο 0,71, δηλαδή 100 άτομα μεταδίδουν τον κορονοϊό σε 71. Ωστόσο, υπογράμμισε ο επικεφαλής, Λόταρ Βίλερ, «αυτό είναι μόνο ένα στιγμιότυπο. Εκτιμώ, και οι ειδικοί επιβεβαιώνουν, ότι θα υπάρξει δεύτερο και τρίτο κύμα λοιμώξεων».

Οσον αφορά τη μεμονωμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, στα οποία προσανατολίζονται ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια, τόνισε τις περιφερειακές διαφορές ως προς τις δυνατότητες του συστήματος Υγείας, τον αριθμό των κρουσμάτων, τον ρυθμό εξάπλωσης κ.λπ. Πάντως, είπε ότι η χαλάρωση ενέχει γενικά κίνδυνο και γι' αυτό «πρέπει να εντοπίζουμε τα κρούσματα νωρίς και να παρακολουθούμε τις επαφές τους».

Επίσης η δυνατότητα διεξαγωγής τεστ στη χώρα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται, τονίζει το RKI. Ο Βίλερ δεν απάντησε κατηγορηματικά για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα παιδιά στη διάδοση του ιού, καθώς υπάρχουν μόνο μελέτες με αδυναμίες ή παρατηρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ