Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πανευρωπαϊκό ρεκόρ θανατηφόρων κρουσμάτων

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το πανευρωπαϊκό ρεκόρ των περισσότερων θυμάτων έχει και επίσημα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εθνική στατιστική υπηρεσία κατέγραψε έως τις 24 Απρίλη πάνω από 32.300 θανάτους, εκ των οποίων οι 29.600 καταγράφηκαν μόνο σε Αγγλία και Ουαλία, που σημαίνει ότι σήμερα τα νούμερα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Παράλληλα, διαπιστώνεται συνέχιση της αύξησης των θανατηφόρων κρουσμάτων στα γηροκομεία της χώρας και της σχετικής μείωσης του αριθμού των ανθρώπων που πεθαίνουν σε δημόσια νοσοκομεία.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, οι αρχές εντείνουν τις προετοιμασίες για χαλάρωση κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων καραντίνας. Επίσης το υπουργείο Οικονομικών δεν διέψευσε ότι σχεδιάζει να μειώσει στο 60% από το 80% της κρατικής επιδότησης της μισθοδοσίας πάνω από 800.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για έκτακτο δανεισμό με κρατικές εγγυήσεις. Επίσης, μεγάλα είναι τα προβλήματα στους κλάδους, με των αερομεταφορών, της εστίασης, του τουρισμού, των θεαμάτων και των συνεδρίων να είναι μεταξύ αυτών που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα. Μόνο οι περικοπές των θέσεων εργασίας που έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν η «Ryanair», η «Rolls-Royce» και η «British Airways» φτάνουν τις 25.000. Σε αυτές χτες προστέθηκαν άλλες 3.150 απολύσεις από την αεροπορική εταιρεία «Virgin Atlantic», που ανακοίνωσε επίσης τερματισμό δραστηριοτήτων της εταιρείας στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ