Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΓΟΣ «EAST MED»
Προς κύρωση στη Βουλή

Κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου «East Med», υπό τη μορφή σχεδίου νόμου και με τίτλο «Κύρωση της Διακυβερνητικής Συμφωνίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Κράτους του Ισραήλ, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ιταλικής Δημοκρατίας για ένα Σύστημα Αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς τις ευρωπαϊκές αγορές».

Με αφορμή την κατάθεση της σύμβασης ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκης, χαρακτήρισε το έργο «υψηλής γεωστρατηγικής σημασίας για την Ευρώπη», επανέλαβε ότι «αποτελεί κομβικό μέρος της διεθνούς ενεργειακής μας στρατηγικής» και συμπλήρωσε ότι παράλληλα «ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια και διαφοροποιεί τις πηγές και τις οδεύσεις φυσικού αερίου μέσω της προώθησης ενός νέου διαδρόμου για την προμήθεια της ΕΕ από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου».

Την περασμένη βδομάδα επίσης ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης του έργου στην Ελλάδα και η τελική «μελέτη σκοπιμότητας» από την «IGI Poseidon» (κοινοπραξία της ΔΕΠΑ και της ιταλικής Edison), της εταιρείας διαχείρισης του ελληνικού του τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ