Τετάρτη 6 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
«Δηλητηριώδη» τα άρθρα του νομοσχεδίου

-- Τα άρθρα 2, 3, 4 και 7 για την «απλοποίηση» της περιβαλλοντικής άδειας, βγάζουν από τη μέση κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο για την αδειοδότηση των ΑΠΕ και έργων, ενώ οι αξιολογητές της άδειας θα είναι και ιδιώτες, που μπορεί να έχουν συμφέροντα.

-- Το άρθρο 11 προβλέπει ότι αντικαθίσταται η άδεια παραγωγής για επιχειρηματική δραστηριότητα σε ΑΠΕ, από μια απλή βεβαίωση παραγωγού, υποβαθμίζοντας έτσι περιοχές Natura, καταστρέφοντας περιβαλλοντικά ορεινούς όγκους για την «πράσινη» ανάπτυξη, δηλαδή για την κερδοφορία των ομίλων, τους οποίους βεβαίως ενισχύει η ΕΕ με επιδοτήσεις - τσάμπα χρήμα, χρήματα των λαών.

-- Το άρθρο 116 προβλέπει ειδικό εκκαθαριστή στο ΙΓΜΕ, που η διάλυσή του ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει το έργο αυτό της διάλυσης του μοναδικού ερευνητικού ινστιτούτου της χώρας, με στόχο το ξεπούλημα της μεταλλευτικής έρευνας και γενικότερα του ορυκτού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

-- Με το άρθρο 110 ευνοούνται προκλητικά οι πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων που μπορούν να χρησιμοποιούν εκτάσεις του Δημοσίου, εκτάσεις Natura, εκτάσεις των ΟΤΑ, για σεισμικές και άλλες γεωφυσικές έρευνες, χωρίς να απαιτείται η λήψη οποιασδήποτε άδειας ή συναίνεσης των φορέων.

-- Με το άρθρο 115 προωθείται ακόμα περισσότερο η πολιτική «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

-- Με το άρθρο 44 διευκολύνεται η επιχειρηματική δράση στην τουριστική βιομηχανία ακόμα και σε εθνικούς δρυμούς που μετονομάζονται πλέον σε «εθνικά πάρκα», ευνοώντας και το κατασκευαστικό κεφάλαιο

-- Με το άρθρο 48 ακυρώνονται οι δασικοί χάρτες για να νομιμοποιηθεί κάθε παράνομη χρήση και καταπάτηση των δασικών εκτάσεων. Ειδικά για το δεύτερο, τη σφραγίδα του έχει βάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με την πατέντα των «οικιστικών πυκνώσεων».

-- Με το άρθρο 83 και επειδή «τα σκουπίδια είναι χρυσός» για το κεφάλαιο, απαλλάσσεται η έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης από ενοχλητικές και χρονοβόρες γνωμοδοτήσεις για να περνάνε οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. Φωτογραφίζεται έτσι η μεταφορά των απορριμμάτων Αττικής στο Γραμματικό.

-- Με το άρθρο 92 νομιμοποιείται η παράνομη λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε χώρους ακόμα και εντός οικιστικού ιστού, όπως στο δήμο Περάματος όπου οι κάτοικοι βρίσκονται στο πόδι. Τι μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται κι από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Περάματος (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη δημιουργία του ΣΜΑ, για την εφαρμογή δηλαδή του άρθρου 92, το οποίο στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει (και σωστά) ως αντισυνταγματικό.

-- Με το άρθρο 93, δημιουργούνται ανώνυμες εταιρείες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στα νησιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ