Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση αποκατάστασης τιμητικής πλακέτας για τον ΔΣΕ στο χωριό Φωτεινό

Εκδήλωση για να αποκατασταθεί η τιμητική πλάκα που τοποθέτησε τον Οκτώβρη του 2016 η ΚΕ του ΚΚΕ σε μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για να τιμήσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ και η οποία βεβηλώθηκε τον περασμένο χειμώνα από θρασύδειλα φασιστοειδή, στο χωριό Φωτεινό, στην κορυφογραμμή της Τσούκας των Αντιχασίων στα σύνορα Τρικάλων - Γρεβενών, πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ το πρωί της Κυριακής στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Για ακόμα μια φορά στέλνουμε ένα ξεκάθαρο και αποφασιστικό μήνυμα, τόσο προς την αστική τάξη όσο και σε κάθε συλλογικό ή ατομικό στήριγμά της, πως όσες φορές κι αν καταστρέψουν μνημεία και σύμβολα της Ιστορίας του ΚΚΕ, του ΔΣΕ, του ΕΛΑΣ, εμείς θα τα αποκαθιστούμε και ταυτόχρονα θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι συνεχιστές της υπερεκατοντάχρονης πρωτοπόρας και ηρωικής δράσης του ΚΚΕ μέσα στην εργατική τάξη και το λαό, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας. Αυτήν την εξέλιξη δεν θα την αποφύγουν και το ξέρουν καλά, όσες καταστροφές μνημείων κι αν κάνουν, όσο κι αν επιστρατεύουν τον αντικομμουνισμό, τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, τη συκοφαντία της κομμουνιστικής ιδεολογίας και πάλης, του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, όσο κι αν δυναμώνουν τους εκβιασμούς και τον εκφοβισμό, τις διάφορες μορφές καταστολής της δράσης του ΚΚΕ και των εργατικών - λαϊκών αγώνων, όπως δεν τα κατάφεραν να ξεμπερδέψουν εδώ και έναν αιώνα δράσης του (...)

Ο αγώνας, για να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, πρέπει να έχει στο στόχαστρο το εκμεταλλευτικό σύστημα και την εξουσία του, την πάλη για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία. Γιατί ο σοσιαλισμός είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για την πλειοψηφία του λαού. Αυτήν την προοπτική σαλπίζει μόνο το ΚΚΕ.


Συνεχίζουμε να τιμάμε το μεγαλείο του αγώνα του ΔΣΕ και του ΚΚΕ. Θα συνεχίσουμε να στήνουμε μνημεία και πάνω απ' όλα συνεχίζουμε να αντλούμε δύναμη και πείρα για την ολοκλήρωση αυτού του αγώνα έως την τελική δικαίωσή του. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε ο νέος αιώνας της δράσης του ΚΚΕ να είναι ο αιώνας των μεγάλων επαναστατικών αλλαγών και στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ