Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ

Το νομοσχέδιο με την επιδίωξη να επιβληθεί «"σιγή νεκροταφείου" και το λαό φοβισμένο, να δέχεται παθητικά το ένα χτύπημα μετά το άλλο» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και θυμίζει πως ήδη οι κυβερνήσεις «έχουν ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς πως δήθεν οι διαδηλώσεις ευθύνονται για τα οικονομικά προβλήματα των επαγγελματιών, η ΟΒΣΑ σημειώνει πως «προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη. Αλήθεια, για την αναδουλειά, τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες, σε όλη την Ελλάδα, φταίνε οι διαδηλώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν; Κλειστά μαγαζιά συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. Εχουμε πείρα: Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αίτιες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο, γι' αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, ενώ την ίδια στιγμή μπουκώνει χρήμα τους μονοπωλιακούς ομίλους!».

Ειδικά για το ρόλο ορισμένων στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των ΕΒΕ, όπως η ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία ανέλαβε ρόλο «λαγού», η ΟΒΣΑ σημειώνει πως «δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα των μικρών εμπόρων της Αθήνας σε όλη την πανδημία, κουβέντα για τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, κουβέντα για τις κατασχέσεις, κουβέντα για τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τώρα σαν εκπρόσωποι Τύπου της κυβέρνησης βρήκαν ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις. Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ