Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ανασυγκρότηση με ζητούμενο αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στο κεφάλαιο

Το μήνυμα στο κεφάλαιο - στη σκιά και της «εσωστρέφειας» που διαμορφώθηκε από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της κυβέρνησής του πάνω και κάτω απ' το τραπέζι με επιχειρηματίες και ιμπεριαλιστικά κέντρα - ότι «εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες τομές και αλλαγές. Να ανασυγκροτηθούμε, να εξελιχθούμε», για να υπηρετήσουν ξανά και αποτελεσματικότερα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, έστειλε με την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, το περασμένο Σάββατο, η οποία με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε να «τρέξει» τις διαδικασίες του συνεδρίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, και να προταθεί στο συνέδριο η προσθήκη στον τίτλο του κόμματος του όρου «Προοδευτική Συμμαχία».

Στη σκιά της υπόθεσης Παππά η αμηχανία και το μούδιασμα ήταν εμφανή, με βασικό βέβαια επίδικο τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις, και τη μόνη αναφορά του προέδρου του, Αλ. Τσίπρα, στην υπόθεση να είναι γενικόλογη, και υποκριτική, περί αρχών και αξιών της αριστεράς - που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί αδίστακτα ως «καμουφλάζ» για να εφαρμόσει την πολιτική του κεφαλαίου - που «δεν είναι εισιτήριο διαρκείας». Αλλά και αξιοποιώντας την υπόθεση για να σηκώσει λίγο ακόμα τους τόνους της κάλπικης κοκορομαχίας με τη ΝΔ, μίλησε για προσπάθεια αντιπερισπασμού και κάλεσε «αν έχουν τα κότσια», να «διευρύνουν λοιπόν το κατηγορητήριο και ας με συμπεριλάβουν».

Αλλωστε, ο πρώην πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απώλεσε την ικανότητα χειραγώγησης λαϊκών δυνάμεων, στις οποίες θα απευθυνθεί με το ψευδεπίγραφο πρόταγμα ενός «νέου κοινωνικού συμβολαίου», τίτλος - ομπρέλα μιας σειράς υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα για «κοινωνικό κράτος», Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση κ.λπ., γνωστών στο λαό αφού διατυπώθηκαν πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πριν πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων για να υπηρετηθούν τα προτάγματα του κεφαλαίου.

Κατά τ' άλλα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οι υποσχέσεις για πιο ισχυρή ανάπτυξη αποδείχτηκαν κάλπικες και ότι άφησε τις επιχειρήσεις... χωρίς καμία στήριξη, λέγοντας ότι απέναντι σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ «για να προσφέρει υπηρεσία στον τόπο», βάζοντας πλάτη στην προσπάθεια για στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας, με βάση τις προτεραιότητες του κεφαλαίου, με επίκεντρο το «νέο πράσινο deal και την ψηφιακή ατζέντα», αλλά και για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», όπου μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όποιοι θεωρούν ότι η Κρήτη μπορεί να έχει την ίδια επήρεια με κάποιο νησί όπως οι Οθωνοί ή με κάποιο μικρότερο νησί, όπως σωστά οδηγηθήκαμε σε συμφωνία για την ΑΟΖ, κάνουν λάθος. Είμαστε υπέρ μιας συμφωνίας, αλλά δεν μπορεί η συμφωνία αυτή να είναι όπως όπως και ό,τι να 'ναι. Θα πρέπει, λοιπόν, να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έχοντας μια σαφή ατζέντα διαλόγου και συνεργασίας, μια πολυδιάστατη εθνική στρατηγική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ