Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συσπειρωμένοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν για να μην πληρώσουν ξανά την κρίση

Σε δομές Υγείας και εργοστάσια σε Κύμη και Αλιβέρι περιόδευσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Περιοδεία σε δομές Υγείας και εργοστάσια στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη για τις διεκδικήσεις τους, για Υγεία και εργασία στα επίπεδα των σημερινών αναγκών και δυνατοτήτων.

Δίνοντας συνέχεια στις επισκέψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας, ο Γ. Μαρίνος επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και το Νοσοκομείο Κύμης, όπου για άλλη μια φορά αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Αναδείχθηκε επίσης η υποκριτική και επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης, που διαχειρίστηκε την έξαρση του κορονοϊού με «μπαλώματα» και επικοινωνιακά τεχνάσματα, αφήνοντας απροστάτευτο το λαό και τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Η σαπίλα του καπιταλισμού αποτυπώνεται και στην κατάσταση των συστημάτων Υγείας

Ενδεικτική είναι η περίπτωση στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, μιας περιοχής με βαριά βιομηχανία και μεγάλο αριθμό πληθυσμού, όπου δεν γίνεται ούτε υπερηχογράφημα, καθώς το μηχάνημα του υπέρηχου παραμένει χαλασμένο εδώ και μήνες. Μάλιστα το πεπαλαιωμένο μηχάνημα είχε επισκευαστεί πρν από ένα χρόνο, μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή και στο υπουργείο Υγείας, για να χαλάσει ξανά μετά από μικρό χρονικό διάστημα και να παραμείνει έτσι μέχρι σήμερα, στερώντας από το λαό της περιοχής μια βασική εξέταση για μια σειρά ασθένειες.


Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το αρμόδιο υπουργείο επιμένει στη λογική της μετακίνησης γιατρών, όπως στην περίπτωση του Νοσοκομείου Κύμης, όπου ζητήθηκε να μετακινηθούν γιατροί για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκύρου. Γεγονός που αναδεικνύει το πώς η κυβέρνηση προωθεί τη δήθεν αναβάθμιση της υποβαθμισμένης, υποστελεχωμένης και σε ορισμένες περιπτώσεις ανύπαρκτης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας είναι ίδια με πριν από την έξαρση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την κατάσταση χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς προσλήψεις γιατρών και μόνιμου προσωπικού. Δίνουν δισεκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες και δεν νοιάζονται για την υγεία του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαρίνος και σημείωσε ότι «η πανδημία του κορονοϊού και η κατάρρευση των συστημάτων Υγείας σε κράτη με ισχυρές οικονομίες δείχνουν ξεκάθαρα τη βαρβαρότητα και τη σαπίλα του καπιταλισμού». Κάλεσε τους εργαζόμενους να επιμείνουν στις διεκδικήσεις τους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό τους, τόσο μέσα από τις παρεμβάσεις και Ερωτήσεις στη Βουλή όσο και στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Στάθηκε μάλιστα στην τροπολογία για τα ΒΑΕ, χαρακτηρίζοντας υπερώριμες τις συνθήκες για την έγκριση και την εφαρμογή της.

Σε εργοστάσια στο Αλιβέρι

Ο Γ. Μαρίνος και το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκαν επίσης τα εργοστάσια μετάλλου ΒΙΔΟΜΕΤ και «Παπαδιόχος» στο Αλιβέρι, όπου στις συνομιλίες με τους εργαζόμενους επεσήμαναν την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και την αδυναμία του να προσφέρει ακόμα και απλές υπηρεσίες Υγείας στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο Γ. Μαρίνος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση των δομών Υγείας και να προστατέψει την υγεία του λαού, αξιοποιεί την πανδημία του κορονοϊού για να εντείνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, στοχεύοντας στην περαιτέρω μείωση των μισθών και τη διάλυση εργασιακών σχέσεων, αλλά και στον περιορισμό των διαδηλώσεων για να δυσκολέψει και να αποτρέψει τις διεκδικήσεις. Επισήμανε ότι την ώρα που ο λαός και οι εργαζόμενοι παραμένουν απροστάτευτοι και αντιμέτωποι με τα δεινά μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης, η ΕΕ και η κυβέρνηση, με τη συναίνεση των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, μοιράζουν δισεκατομμύρια για τη χρηματοδότηση μεγάλων επιχειρήσεων.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου της περιοχής τους και να παλέψουν ώστε να μην πληρώσουν ξανά την κρίση του καπιταλισμού, ενός σάπιου συστήματος που γεννά κρίσεις, ανεργία, πολέμους. Τόνισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ούτε και στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί και οι δύο νοιάζονται μόνο για το πώς θα ικανοποιήσουν τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου και πώς θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών κρατών, φέρνοντας για παράδειγμα τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο.

Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, να βγάλουν συμπεράσματα από τα βάσανα που γεννούν καθημερινά η σαπίλα και η βαρβαρότητα του καπιταλισμού, τονίζοντας ότι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να πάρουν τον πλούτο που παράγουν και την εξουσία στα χέρια τους, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μια διαφορετική κοινωνία, όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια, καλύπτοντας τις ανάγκες τους, χωρίς την αβεβαιότητα του αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ