Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μεγαλύτερο πείσμα η απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ

Με όλο και μεγαλύτερο πείσμα συνεχίζεται η προσπάθεια των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα, ως απάντηση στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για επιβολή προστίμου με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων.

Η συγκέντρωση προσφορών και έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κλιμακώνεται, με τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να ακυρώνουν στην πράξη την επιδίωξη του κράτους μέσα από τον συγκεκριμένο νόμο να βάλει εμπόδια στην απρόσκοπτη δράση του ΚΚΕ. Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (2014) και τον έκανε ακόμα πιο αντιδραστικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με βάση αυτό το άθλιο νομοθέτημα, που αντιμετωπίζει τα κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες, και με στόχο την παρέμβαση στη δράση και στη λειτουργία του ΚΚΕ, επιβλήθηκε πρόστιμο στο Κόμμα το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης, επειδή όπως έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή δεν δίνει λίστες με ονοματεπώνυμα, αριθμούς ταυτότητας ή ΑΦΜ των μελών και φίλων του που το ενισχύουν οικονομικά ακόμα και με ελάχιστα ποσά, των δύο και πέντε ευρώ.

Οι νέες προσφορές από Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ απέναντι στο πρόστιμο - πρόκληση είναι οι εξής:

-- Η Τομεακή Επιτροπή Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής καταθέτει το ποσό των 3.500 ευρώ ως πρώτη απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα μας. Καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος, τους οπαδούς και τους φίλους, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να δυναμώσουν η φωνή και η δράση του ΚΚΕ μέσα στα εργοστάσια. Να διακινούνται πλατιά το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης, ο «Ριζοσπάστης», τα έντυπα του Κόμματος. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση στις ελεεινές επιδιώξεις των αστών για παρεμπόδιση της δράσης του Κόμματος.

-- Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής ενισχύει το Κόμμα με το ποσό των 1.435 ευρώ, ως μια πρώτη απάντηση στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ εφαρμόζοντας τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων. Ταυτόχρονα καλεί τις ΚΟΒ, τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να ενισχύουν το ΚΚΕ ακόμα πιο αποφασιστικά, δυναμώνοντας τη φωνή και τη δύναμή τους.

-- Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ συγκέντρωσε και προσφέρει στο Κόμμα το ποσό των 784 ευρώ, ως μια πρώτη απάντηση στο πρόστιμο - πρόκληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ