Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τη συμμετοχή της κυβέρνησης στις αντικομμουνιστικές γιορτές

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την πρόθεση της κυβέρνησης να παραστεί μέσω αντιπροσώπου του πρωθυπουργού στις φετινές γιορτές μίσους που οργανώνει η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δεκαετίες έχει πάψει κάθε κυβερνητική εκπροσώπηση στις σχετικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν νοσταλγοί του Χίτλερ και απόγονοι ταγματασφαλιτών, συνεργατών των ναζί και των χουντικών του 1967, ενώ δεν πάει πολύς καιρός από τότε που σε αυτές συμμετείχαν εκπρόσωποι της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ομως φέτος, για πρώτη φορά, η ίδια η Ενωση ανακοίνωσε ότι «τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής», σε μια κίνηση «ψαρέματος» στα θολά νερά της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Την απόσυρση του κυβερνητικού εκπροσώπου απαιτεί η ΚΕΘΑ

Σε συνέχεια των αντιδράσεων για την απαράδεκτη αυτή κίνηση της κυβέρνησης σε μια φιέστα που κηρύττει τον άκρατο αντικομμουνισμό, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπό της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση, που καλλιεργεί και συντηρεί το μίσος!».

Η ΚΕΘΑ θυμίζει ακόμη πως «η (διοργανώτρια) ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενο απ' το υπουργείο Αμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι' αυτό και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι βαριές. Στην ΕΑΑΣ εντάσσονται υποχρεωτικά οι απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς. Δραστηριοποιείται, μάλιστα, με χρήματα που κρατούνται υποχρεωτικά από τις συντάξεις όλων των αποστράτων συναδέλφων του Στρατού Ξηράς και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους για όλο το λαό, όπως και για τις περισσότερες από τις οικογένειες των αποστράτων. Ετσι, με χρήματα των αποστράτων χρηματοδοτούνται τελετές όπου συμμετέχουν διάφορα φασιστοειδή και νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού».

Τονίζει πως «είναι απαράδεκτη, προσβλητική και δεν τιμά κανέναν απόστρατο η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων από την ΕΑΑΣ, πολύ δε περισσότερο με τη συμμετοχή των νοσταλγών του Χίτλερ, των ταγμάτων ασφαλείας και της δικτατορίας».

Καλεί τους απόστρατους στρατιωτικούς να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ για τους εορτασμούς αυτούς και να απαιτήσουν την κατάργησή τους. Μαζί με τους εν ενεργεία συναδέλφους τους «να απομονώσουν αποφασιστικά τους ναζιστές της ΧΑ και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ