Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Στα 168 τα νέα κρούσματα

Αλλα 168 επιβεβαιωμένα κρούσματα και ένας ακόμα θάνατος ανακοινώθηκαν χτες από τον ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 8.987 (ημερήσια μεταβολή +1,9%) και οι θάνατοι φτάνουν τους 243 συνολικά (σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ακολούθησε ένας ακόμα θάνατος, 74χρονης στο ΑΧΕΠΑ).

31 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη, ενώ 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τα χτεσινά κρούσματα, τα 23 κρούσματα θεωρούνται εισαγόμενα (20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου, ενώ 3 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο). Από τα εγχώρια κρούσματα, 45 αφορούν την Αττική, 24 τη Θεσσαλονίκη, 12 τη Λέσβο, 10 το Ηράκλειο και 8 τις Κυκλάδες. Από 6 κρούσματα καταγράφηκαν σε Λασίθι και Πέλλα, ενώ 4 σημειώθηκαν στην Ημαθία. Από 3 κρούσματα έχουν Καβάλα, Ροδόπη, Τρίκαλα και Χανιά. Από 2 Αχαΐα, Κοζάνη, Μαγνησία και Πιερία. Από 1 κρούσμα έχουν Αργολίδα, Βοιωτία, Εύβοια, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Λάρισα, Ξάνθη και Ρέθυμνο. Τέλος, 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Στο μεταξύ, νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού σημειώνεται στη Δυτική Μακεδονία, και συγκεκριμένα στο δήμο Βοΐου, όπου έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες μέρες 26 άτομα θετικά στον ιό.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα και πληροφορίες από έκτακτη ενημερωτική σύσκεψη προχτές στο δημαρχείο, από τα 22 κρούσματα που καταγράφονταν μέχρι τότε - όλοι τους νέοι κάτω των 40 ετών - 14 ήταν στη Σιάτιστα, 6 στην Εράτυρα, 1 στη Μολόχα και 1 στο Καλονέρι. Αρκετά ακόμα άτομα υποβλήθηκαν σε επαναληπτικά τεστ, καθώς βρέθηκαν οριακά θετικά, ενώ πάνω από 160 δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας, καθώς και στο Νοσοκομείο Κοζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ