Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΘΡΙΑΣΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Κάλεσμα αγώνα για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Κάλεσμα στα σωματεία των εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας να μετατρέψουν την Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη σε μέρα πανελλαδικής δράσης με αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου.

Τη συγκεκριμένη μέρα συνεδριάζει στο υπουργείο Εργασίας η Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με θέμα την ένταξη των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας Υγείας στο σχετικό καθεστώς. Με αφορμή τη συνεδρίαση, το Σωματείο καλεί να αποφασιστούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.

«Απαιτούμε να σταματήσει η κοροϊδία και προσβολή απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, που είναι η συνεχιζόμενη απόρριψη από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, του δίκαιου αιτήματός μας για ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα», τονίζει το Σωματείο. Οπως επισημαίνει, πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν «σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου», και μάλιστα «χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας», όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει από SARS-CoV-2 περισσότεροι από 470 συνάδελφοί μας».

Το Σωματείο διεκδικεί: Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Να γίνονται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενο. Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων. Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Παράλληλα, το Σωματείο καταγγέλλει το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων Υγείας είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες και για εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες. Απαιτεί να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους, όπως και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή, ενώ διεκδικεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή, σε Κυριακές και αργίες.

  • Τα αιτήματα των υγειονομικών για το ανθυγιεινό επίδομα και την ένταξη στα ΒΑΕ επαναφέρει και το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την πρόσκληση εκπροσώπου του Σωματείου στη συνεδρίαση της Επιτροπής στο υπουργείο Εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ