Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για τις μονάδες Υγείας και τα γηροκομεία

Κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας που υπάγονται στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια ενημερώθηκε κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που μαζί με τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη συναντήθηκε χτες με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δ. Τσαλικίδη.

Από τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες ελλείψεις, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί να καλύψει μέρος των αναγκών σε προσωπικό με προσλήψεις επικουρικών, συμβασιούχων και ελάχιστων αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα, για τις ελλείψεις σε υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό παρουσιάζει ως «λύση» τις χορηγίες ιδιωτών, όπως στην περίπτωση των νέων χειρουργείων του ΑΧΕΠΑ και των νέων κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ που προγραμματίζεται να δημιουργηθούν στο Ιπποκράτειο.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ ενημερώθηκε για το βάρος που καλείται να σηκώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας σε συνθήκες πανδημίας και πόσο μπορεί να επηρεαστεί η αντοχή του σε περιπτώσεις όπως αυτές του ΑΧΕΠΑ και του «Παπαγεωργίου», όπου δεκάδες υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό και πολλαπλάσιοι τέθηκαν σε καραντίνα, ή στις περιπτώσεις με τα κρούσματα σε γηροκομεία της Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί και χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε σύντομο χρόνο στις κλινικές Covid-19 και στις ΜΕΘ, με αρκετούς τελικά να χάνουν τη ζωή τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λ. Στολτίδης, ανέφερε ότι τα μαζικά κρούσματα κορονοϊού στα γηροκομεία σε Ασβεστοχώρι και Εύοσμο, αλλά και η διαρκής αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη σε χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες και νοσηλευτικά ιδρύματα, αποδεικνύουν την ανάγκη το δημόσιο σύστημα Υγείας να θωρακιστεί με όλα τα αναγκαία μέτρα και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση των κρουσμάτων στους οίκους ευγηρίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για χώρους που περιθάλπουν και φιλοξενούν ανθρώπους που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου, ωστόσο στην πλειοψηφία τους λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό και περιορισμένα μέσα, με ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας. Οι επιχειρηματίες της Υγείας - Πρόνοιας, τόνισε, μπροστά στα κέρδη τους κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών τους. Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο για τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών και την ιατρική κάλυψη όλων των ιδρυμάτων και δομών της Πρόνοιας, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια τραγικά φαινόμενα.

Και θύμισε ότι το ΚΚΕ μεταξύ άλλων ζητά: Ειδικά μέτρα και τακτικούς ελέγχους στους οίκους ευγηρίας και στα προνοιακά ιδρύματα. Αμεσο άνοιγμα κλειστών πτερύγων και κτιρίων αυτών των ιδρυμάτων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, για να μπορέσουν να αποσυμφορηθούν αυτοί οι χώροι. Επίταξη ξενοδοχείων, για να μπορεί να μεταφερθεί ένα μέρος των περιθαλπόμενων σε αυτά τα ιδρύματα, ώστε να μην υπάρχει αυτός ο επικίνδυνος συγχρωτισμός και ταυτόχρονα να μπορέσουν να φιλοξενηθούν βαριά ανάπηροι και ηλικιωμένοι, που αυτήν τη στιγμή είναι μόνοι τους στα σπίτια τους και αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν. Το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας των δομών του ιδιωτικού τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και να είναι πλήρως ενταγμένος στον κρατικό σχεδιασμό και έλεγχο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η λογική της εμπορευματοποίησης της Υγείας αφήνει εκτεθειμένους τους λαούς (2021-11-26 00:00:00.0)
Κλείνουν ΜΕΘ και την ίδια στιγμή ασθενείς διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους (2021-10-20 00:00:00.0)
Επανέρχεται η ασφυκτική πίεση στη Θεσσαλονίκη (2021-04-01 00:00:00.0)
Σήμα κινδύνου από γηροκομείο της Λαμίας (2020-12-08 00:00:00.0)
Τους 21 έφτασαν οι νεκροί από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι (2020-09-02 00:00:00.0)
Παλιά και νέα προβλήματα εκθέτουν σε κινδύνους υγειονομικούς και ασθενείς (2020-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ