Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΡΙΖΑ
Προσθέτει ρεσιτάλ θράσους πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Δίπλα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ που αφήνει το λαό πολλαπλά εκτεθειμένο στην πανδημία, έρχεται να προστεθεί το ρεσιτάλ θράσους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιχειρεί να κρύψει το γεγονός ότι η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της πολιτικής και της δικής του κυβέρνησης, όπως και το ότι σε κρίσιμες στιγμές στη διαχείριση της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στα μέτρα και τις επιλογές της κυβέρνησης για τη στήριξη του κεφαλαίου.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα παραπάνω, ο Αλ. Τσίπρας σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «επιλογή μας ήταν να βάλουμε πλάτη στην πρώτη φάση της πανδημίας. Να μην κάνουμε στείρα αντιπολίτευση για να καρπωθούμε πολιτικά οφέλη, μπροστά στον κίνδυνο της εξάπλωσης του ιού. Να γίνουμε και εμείς κομμάτι της συλλογικής προσπάθειας του ελληνικού λαού να νικήσει αυτόν τον αόρατο εχθρό». Στην πραγματικότητα, βέβαια, με το περιβόητο... «θα λογαριαστούμε μετά» και τα περί... «αόρατων εχθρών», ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην προσπάθεια να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου ενώ η κυβέρνηση κλιμάκωνε την αντεργατική επίθεση μέσα στην πανδημία, για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Υποστηρίζοντας ότι «αυτή η προσπάθεια, όμως, σήμερα υπονομεύεται ευθέως από τις ενέργειες της κυβέρνησης», ο Αλ. Τσίπρας μεταξύ άλλων καταλογίζει άνοιγμα του Τουρισμού «χωρίς σχέδιο», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερθεμάτιζε για ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις στα πρωτόκολλα που πετσοκόφτηκαν με βάση τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, καταγγέλλει το άνοιγμα των σχολείων «χωρίς σχέδιο» και χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσπερνώντας το ότι η άθλια κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές έχει τη σφραγίδα και της δικής του κυβέρνησης.

Στο διά ταύτα, συστήνει στους πολίτες «να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την εφαρμογή ενός σχεδίου άμεσης ανάγκης», παρουσιάζοντας δηλαδή την αντιλαϊκή πολιτική ως ζήτημα «έλλειψης σχεδίου»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξανά πρόταση για από κοινού με την κυβέρνηση διαχείριση της πανδημίας (2021-11-04 00:00:00.0)
«Ξέχασε» τη Συμφωνία με τις ΗΠΑ... (2021-10-20 00:00:00.0)
Δείκτες... (2021-04-23 00:00:00.0)
Συμφώνησαν με τα νέα δώρα στο κεφάλαιο, «τσακώθηκαν» για τα ψίχουλα στο λαό (2020-11-26 00:00:00.0)
Καλεί τη ΝΔ να... συγκυβερνήσουν στην Υγεία με «υπουργό κοινής αποδοχής» (2020-11-07 00:00:00.0)
Με τη σφραγίδα και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η ανυπαρξία μέτρων ουσιαστικής προστασίας (2020-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ